teisipäev, 24. jaanuar 2017

Jaanipäeva challenge (24.jaanuar)



 Vaba päev. 
Valmistasin üht põnevat uut retsepti - liha "lõõtsa". Retsepti leiab siit

Liha "lõõts" ja värske salat oliivõli ja vahuveini äädikaga. Foto: erakogu. 

 Siis proovisin esmakordselt teha maitsevõisid. Esimese katsetuse tegin päikesekuivatatud tomatite ja hakitud punase sibulaga ja teisena tegin maitsevõi tilliga. Need retseptid lisan lähiajal. 

Õhulised pofiberist kuklid maitsevõi ja singiga. Foto: erakogu. 

 Ning kui juba köögis mökerdamiseks läks, siis proovisin teha ka õhulisi pofiberist kukleid, mille retsept on Kadi Kõiv LCHF raamatust. Nende retsepti lisan siis, kui kõik õnnestub nii nagu peab. Ma olin liiga mugav ja ei viitsinud netist otsima minna, kui palju on 2 dl kreeka jogurtit grammides. Ja kuna see Kreeka jogurt oli nii paks, siis mitte ei viitsinud teda mõõtekannu toppida. See aga maksis valusasti kätte. Küpsetamise juures on kogused väga olulised, et kõik õnnestuks. Võib vahel õnneks minna aga võib ka kõik aia taha minna. Nii minul ka juhtus. Panin 2 dl jogurti asemel 200 g ja üsna kohe taipasin, et see küll õige olla ei saa aga lootsin, et ehk õnnestub. Minul ei tulnud selliseid ilusaid ümaraid kuklikesi nagu Kadil, vaid vajusid lapikuteks nagu need ümmargused palaleivad, nagu poes müüakse. Aga maitse oli ikkagi hea ja seest oli ka mõnusalt pehme. Nii, et kannatas vaid välimus. Ei saanud ümmargusi kukleid, vaid välja tulid "palaleivakesed". 


 Hommikuks ikka kohv rammusa piima ja steviaga. Kõrvale tükike juustu ja sinki. 
 Lõunaks sõin liha "lõõtsa" ja tegin juurde värske salati, mille maitsestasin neitsioliivõliga, vahuveini äädikaga ja himaalaja roosa soolaga. Mul on õli ja salati äädikas pandud spetsiaalsesse pudelisse, millega saab õli ja äädikat korraga salatile peale piserdada. Väga mugav. On võimalus ka valida kui palju õli ja kui palju äädikat piserdada soovid. Kas 50:50 või ainult õli või ainult äädikas või näiteks 40:60 emba kumba siis rohkem vms Otsisin netist pilti ka aga leidsin vaid mingi viltu pildistatud variandi. No vast on ikka aru saada milline ta välja näeb. Ostsin ta oma mäletamist mööda Maksimarketist kunagi. 

KingHoff õli ja äädika sprei pudel. Pilt: netist. 
 Õhtuks ja üheks vahepalaks siis see lapikuks vajunud kukkel päikesekuivatatud tomati ja punase sibulaga maitsevõi ning singiga. 
 Ja üheks vahepalaks oli mõnusalt mahlane apelsin ning 2 viilu sinki. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar