laupäev, 13. november 2021

Musta oa tostada


Tostada viitab tortillale, mis on frititud või röstitud.

Klassikalise lemmiku tervislik, madala rasvasisaldusega versioon. Täitke krõbedad küpsetatud tostadad koos kõigi sobivate vürtsidega, serveerituna värske tomatisalsa, hakitud salati ja laimimahlaga. Need tostadad on maitset täis ja neid on lõbus süüa!

Tomatid: Täis mikrotoitaineid, fütokemikaale, vitamiine ja mineraale, et toetada maksa paljusid funktsioone. Lükopeen on armastatud toitaine, mida maks kasutab enda kaitsmiseks rakkude kahjustuste eest, lisaks aitab lükopeen maksa detoksiseerida punaseid vereliblesid ohutult, sujuvalt ja tõhusalt. Tomatites olevad puuviljahapped aitavad sapipõit tervena hoida, aidates sapipõiest setted lahti saada ja isegi sapikivi suurust vähendades.

Aedsalat: äärmiselt maksa puhastav vahend, mida süüa iga päev. Salati lehtköögiviljad pakuvad maksa jaoks kümneid mikrotoitaineid, et nad püsiksid terved ja tasakaalus. Salati südamik juurele lähemal sisaldab piimjaid keemilised ühendid, mis toimivad puhastavalt.

Originaalretsept siin.

Musta oa tostada. Pilt: MM lehelt. 



Musta oa tostada.

Koostis:
4-5 väikest gluteeni- ja maisivaba tortillat
360 ml (1 1/2 cups) musti ube
120 ml (1/2 cup) vett
1 spl laimimahla
1 spl sibulapulbrit
1/2 spl küüslaugupulbrit
1/2 tl suitsutatud paprika pulbit
1/2 tl tšillipulbrit (soovi korral)
1/2 tl jahvatatud vürtsköömneid
meresoola, maitse järgi (soovi korral)
serveerimiseks 240 ml (1 cup) värsket hakitud salatilehti
120 ml (1/2 cup) hakitud tomatit, serveerimiseks
laimi mahla, serveerimiseks
120 ml (1/2 cup) värsket tomatisalsat, serveerimiseks

Valmistamine:
Kuumuta ahi temperatuurini 200º C. Asetage tortillad otse ahjuplaadile ahju ja küpsetage 2–4 minutit, kuni nad on pruunistunud ja krõbedad. Jälgige neid tähelepanelikult, kuna võivad kergesti ära kõrbeda. Kui on krõbedad, eemaldage ahjust ja pange jahtuma.

Pange potti mustad oad, vesi, laimimahl, sibulapulber, küüslaugupulber, suitsutatud paprika pulber, tšillipulber, jahvatatud vürtsköömen ja meresool (soovi korral) ja hautage kaaneta keskmisel-madalal kuumusel aeg-ajalt segades 10–15 minutit, kuni vesi on aurustunud. Purustage segu kahvliga või saumiksriga soovitud konsistentsini.

Serveerimiseks tõstke musta oa puder tostadade peale ja lisage vahele ka hakitud salatit, hakitud tomatit, tomatisalsat ja laimimahla. Serveeri kohe.

PS! Retseptis kasutatud mandlijahust tortillasid saab siit.

Mandlijahust tortillad. Pilt: Amazonist. 

Sobib kasutada ka maguskartuli tortillasid, mille retsept on siin blogis juba kirjas ja mida saab näha siit.

Tomatisalsa retsepti lisan kohe järgmisena siia blogisse. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar