Originaalretsept siin.
Koostis:
3 suvikõrvitsat , kooritud
1 porgand
1/4 sibulat
1 punane paprika
720 ml (3 cups) pruunvetika nuudleid
60 ml (1/4 cup) toor sriracha kastet
1/2 spl küüslaugupulbrit
1 spl karripulbrit
4 küüslauguküünt
60 ml (1/4 cup) medjool datleid
1 laim
60 ml (1/4 cup) basiilikut
60 ml (1/4 cup) koriandrit
360 ml (1 1/2 cups) kookospiima (soovi korral)
1/8 tl meresoola (soovi korral)
Toorversiooni valmistamine:
1) Viilutage õhukeselt porgand (Tõlkija märkus: Ka porgandi võib köögiviljaspiraaljaga nuudliteks teha), sibul, punane paprika ja köögiviljaspiraalijaga 2 suvikõrvitsat. Aseta suures kausis kõrvale.
2) Loputage korralikult pruunvetika nuudlid ja lisage köögiviljadele.
3) Blenderdage kokku ülejäänud suvikõrvits, sriracha kaste, küüslaugupulber, karripulber, küüslauguküüned, datlid ja ühe laimi mahl kuni kreemjas ja soojendage kergelt. Lisage 120 ml – 240 ml (1/2 - 1 cup) vett, kuni soovitud konsistents on saavutatud.
4) Valage soojendatud karri kaste köögiviljade ja nuudlite peale. Serveerige koos basiiliku, koriandri ja laimimahlaga.
Läbikuumutatud versiooni valmistamine:
5) Keedetud karri-nuudlite puhul järgige ülaltoodud samme 1 kuni 3.
6) Segage köögiviljad, pruunvetika nuudlid ja karrikaste potis ning kuumutage keskmisel kuumusel läbi.
7) Lisage kookospiim ja meresool.
Keetke keskmisel kuumusel 10–15 minutit, kuni köögiviljad on õrnad ja läbi küpsenud.9) Serveerige basiiliku, koriandri ja laimimahlaga.
Kogus: 1-2 portsu
Karri nuudlid. Pilt: MM lehelt. |
Koostis:
3 suvikõrvitsat , kooritud
1 porgand
1/4 sibulat
1 punane paprika
720 ml (3 cups) pruunvetika nuudleid
60 ml (1/4 cup) toor sriracha kastet
1/2 spl küüslaugupulbrit
1 spl karripulbrit
4 küüslauguküünt
60 ml (1/4 cup) medjool datleid
1 laim
60 ml (1/4 cup) basiilikut
60 ml (1/4 cup) koriandrit
360 ml (1 1/2 cups) kookospiima (soovi korral)
1/8 tl meresoola (soovi korral)
Toorversiooni valmistamine:
1) Viilutage õhukeselt porgand (Tõlkija märkus: Ka porgandi võib köögiviljaspiraaljaga nuudliteks teha), sibul, punane paprika ja köögiviljaspiraalijaga 2 suvikõrvitsat. Aseta suures kausis kõrvale.
2) Loputage korralikult pruunvetika nuudlid ja lisage köögiviljadele.
3) Blenderdage kokku ülejäänud suvikõrvits, sriracha kaste, küüslaugupulber, karripulber, küüslauguküüned, datlid ja ühe laimi mahl kuni kreemjas ja soojendage kergelt. Lisage 120 ml – 240 ml (1/2 - 1 cup) vett, kuni soovitud konsistents on saavutatud.
4) Valage soojendatud karri kaste köögiviljade ja nuudlite peale. Serveerige koos basiiliku, koriandri ja laimimahlaga.
Läbikuumutatud versiooni valmistamine:
5) Keedetud karri-nuudlite puhul järgige ülaltoodud samme 1 kuni 3.
6) Segage köögiviljad, pruunvetika nuudlid ja karrikaste potis ning kuumutage keskmisel kuumusel läbi.
7) Lisage kookospiim ja meresool.
Keetke keskmisel kuumusel 10–15 minutit, kuni köögiviljad on õrnad ja läbi küpsenud.9) Serveerige basiiliku, koriandri ja laimimahlaga.
Kogus: 1-2 portsu
PS! Retseptis on kasutatud lehtadru nuudleid.
Lehtadru nuudlitel pole vetika värvi, maitset ega lõhna, saab kasutada mistahes toidus teravilja nuudlite asemel, võtab selle toidu maitse, mida kokk teeb. Kalorivaene kraam ka. Mõnusalt krudisev hamba all kui pikalt ei hauta, suurepärane nauding süüa! https://www.iherb.com/.../Sea-Tangle-Noodle-Company.../38220
Lehtadru nuudlid. Pilt: iHerb lehelt. |
Retseptis kasutatud toorsriracha kaste retsept on kohe järgmine, mis siia blogisse lisan.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar