laupäev, 13. november 2021

Maasika - pistaatsiapähkli kook.

 See retsept on pärit Meditsiinimeediumi tasuta allalaadidatava retseptikogumikust Healthy pies ehk tervislikud pirukad. Nüüd seda faili enam ei leia. Ju on magustoitude albumis nüüd. Aga alla sai ta laetud siit.


MM HEALTHY PIES. Pilt: MM lehelt.

Maasika – pistaatsiapähkli kook.

Kuigi pistaatsiapähklid ei pruugi olla teie esimene mõte toorkoogi tegemisel, siis ei saa te küllalt, kui olete seda hämmastavat kooki korra proovinud. See pirukas on magus ja maitsev ja pähkline ja rikkalik. Maasikatele ja pistaatsiapähklitele lisab aktsenti sidrunikoor ja basiilik, mis lausa panevad uut tükki soovima!

Maasika-pistaatsiapähkli kook. Pilt: MM lehelt. 



Koostisosad:
360 ml (1 1/2 cups) pistaatsiapähkleid
480 ml (2 cups) datleid
120 ml (1/2 cup) magustamata kookoshelbeid
1/4 tl meresoola
1/2 tl sidrunikoort
7 suurt basiiliku lehte (omal soovil)
ca 900 g (6 cups) maasikaid
4 spl mett
2 spl sidrunimahla

Valmistamisõpetus:
Koogipõhja valmistamiseks pane pistaatsiapähklid, datlid, kookoshelbed, meresool, sidrunikoor ja basiilikulehed köögikombaini /S- lõkuriga) ja töötle kuni saad ühtlase segu. Suru saadud segu 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja tõsta 30 minutiks sügavkülma.

Lõika maasikad pooleks ja pane suurde kaussi. Vala peale sidrunimahl ja tõsta 20 minutiks külmkappi. Tõsta kauss külmikust ja kurna üleliigne vedelik ära ja sega õrnalt meega läbi. Tõsta maasikad koogipõhjale ja serveerimisel nirista soovi korral veel pisut mett peale.

Saate 22 cm läbimõõduga koogi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar