laupäev, 13. november 2021

Lillkapsa sushi tai tšillikastmega.



Neid sushirulle saab valmistada nii toorest kui ka keedetud lillkapsa „riisist“. Ehkki sushirullide valmistamine võib tunduda hirmutav, on see üllatavalt lihtne. Nad ei pea ideaalsed välja nägema! Sushirullide täitmise võimalusi on lõputult. Proovige värskete rullide jaoks lisada värskeid ürte, nagu piparmünt, basiilik ja koriander või teiste maksa parandavate köögiviljadega, nagu redis, spargel või võrsed. Saate lisada isegi keedetud köögivilju, näiteks maguskartulit või kõrvitsat.

Lillkapsas: toitainerikas köögivili, mis on suurepärane tugeva immuunsussüsteemi ja optimaalse tervise toetamiseks. Lillkapsas on uskumatult palju C-, K- ja B-vitamiini kompleksi ning mineraale nagu boor, kaltsium, molübdeen ja trüptofaan. See on ka hea kvaliteetse valgu allikas, mida on kehas hõlpsasti omastatav. Lillkapsas sisaldab võimsaid vähivastaseid ühendeid nagu indool-3-karbinool ja sulforafaan, mis on eriti kasulikud rinna-, emakakaela-, munasarja-, käärsoole-, mao- ja eesnäärmevähi ennetamisel.

Kurgid: maksa liitlased, kuna nad suudavad seda hüdraatida. Teie maks vajab alati mineraalide ja muude toitainetega täidetud elavat vett, kuna teie maks hoiab vere hüdreeritud. Selle elava vee allikaks on kurk. See vähendab musta vere sündroomi, aidates vähendada rasva ja toksiine mustas veres. Kurkides olevad fütokeemilised ühendid toimivad peensooles ja jämesooles põletikuvastastena. Ka kurkidel on õrn vere vedeldamise võime, mis võimaldab detoksil esineda loomulikult, ilma takistusteta.

Originaalretsept koos videoõpetusega siin


Lillkapsa sushi tai tšillikastmega. Pilt: MM lehelt. 



Lillkapsa sushi.

Koostis:
½ lillkapsast
6 röstitud nori lehte

Täidised:
1 kurk, õhukeselt viilutatud
1 porgand, õhukeselt viilutatud
1 punane paprika, õhukeselt viilutatud
240 ml (1 cup) õhukeselt viilutatud punast kapsast
1 avokaado, õhukeselt viilutatud
120 ml (½ cup) vett

Tai chili kaste:
240 ml (1 cup) kirsstomateid
240 ml (1 cup) külma vett või värsket pressitud apelsinimahla
60 ml (¼ cup) päikesekuivatatud tomateid
1 küüslauguküüs
2 spl sidrunimahla
2 spl mett
¼ tl punase pipra helbeid
1 spl hakitud Tai punast tšillit või küpset jalapenot

Valmistamine:
Lõika lillkapsas õisikuteks ((kokku peaks välja andma umbes poolteist liitrit (6 cups) lillkapsa õisikuid)) . Asetage õisikud köögikombaini ja pulseerige, kuni moodustub riisitaoline tekstuur. Asetage lillkapsa riis keskmise suurusega kaussi ja tõstke kõrvale.

Kui eelistate keedetud lillkapsa riisi, kuumutage lillkapsast pannil keskmisel kuumusel pidevalt segades 5–7 minutit, kuni pehme. Pannile pole vaja õli ega vett lisada, kuna lillkapsas on piisavalt mahlakas, et mitte panni külge kinni jääda. Kui lillkapsa riis on valmis tõsta see kaussi jahtuma.

Pange üks leht norit lõikelauale. Tõstke umbes 180 ml (¾ cup) lillkapsa riisi nori lehele ja jagage riis ühtlaselt laiali (jätke endast kaugemal olev serv ca 1 cm laiuselt riisiga katmata). Lisage soovitud köögiviljad lillkapsariisi peale endapoolsele servale (nagu tavalisegi sushi tegemisel).

Tõstke nori ettevaatlikult servast enda lähedale ja alustage selle tihedalt kokku rullimist. Vahetult enne rullimise lõpetamist kastke sõrm vette või apelsinimahla ja niisutage serv. See aitab rullidel koos püsida (niiske serv kleebib kinni rulli). Lõigake terava noaga sushirull ühtlasteks tükkideks.

Tai tšillikastme valmistamiseks blenderdage värsked tomatid, vesi, päikesekuivatatud tomatid, küüslauk, sidrunimahl, mesi ja punase pipra helbed koos kuni 1 spl hakitud Tai punase tšilli või jalapenoga vastavalt enda soovitud vürtsikusele.

Kogus: 2 portsjonit 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar