laupäev, 13. november 2021

Toor sciracha kaste.



 Kõigile, kes armastavad vürtsikaid toite, muudab see toor "sriracha" retsept asjad paremaks. See on vürtsika maitsega ja uskumatult maitsev. Seda saab kasutada pasta, nuudlite peal, lisada „võileibadele“ või wrappides või kasutada kastme või marinaadina! See retsept on ülipuhas, rasvavaba ja totaalselt maitsetundlik.

 Paprika on selle retsepti alus ja see sisaldab muljetavaldavat kogust C-vitamiini, kuni kuus korda rohkem, kui apelsin. Samuti ka A-vitamiini ja beetakaroteeni, mis võivad aidata immuunsussüsteemi turgutada, nägemist parandada ja kaitsta silmi katarakti eest. Suurepärane kaaliumi, kiudainete, tiamiini, beetakaroteeni, folaadi, zeaksantiini ja lükopeeni allikas ning on tõestatud, et need aitavad vältida verehüüvete teket ning vähendavad südameatakkide ja insultide riski.

 Päikesekuivatatud tomatid, mis annavad sellele retseptile rikkaliku, maitsva maitse, on täis vitamiine C, K, A ja B kompleksi, samuti kaaliumi, kroomi, biotiini ja beetakaroteeni. See muudab päikesekuivatatud tomatid suurepäraseks neerupealiste toitmisel, stressikahjustuste vähendamisel, immuunsussüsteemi ülesehitamisel, nahakahjustuste eest kaitsmisel ja südame-veresoonkonna tervise parandamisel. Päikesekuivatatud tomatid on ka suurepäraseks lükopeeni allikaks, mis on superantioksüdant, mis teadaolevalt aitab vältida rinna-, kõhunäärme-, soole-, põie-, emakakaela-, kolorektaal-, kopsu-, naha-, endomeetriumi- ja eesnäärmevähki.

 Kui teile meeldivad vürtsikad toidud, siis meeldib ka see retsept teile.

Originaalretsept siin.

Toor sciracha kaste. Pilt: MM lehelt. 



Koostis:
1 punane paprika, vars eemaldatud
1 jalapeno pipar
1 väike tomat
4 datlit
180 ml (3/4 cup) päikesekuivatatud tomateid
4 küüslauguküünt
1/2 sidruni mahl
1 spl mett
1/4 tl punase pipra helbeid (vastavalt maitsele)

Valmistamine:
Töödelge kõik koostisosad köögikombainis kuni saate kreemja koostise. Kui päikesekuivatatud tomatid on väga kuivad siis leotage neid eelnevalt 30 minutit külmas vees. Lisage punase pipra helbed vastavalt sellele, kui tulist kastet soovite.

Kogus: 2-4 portsu

Märkused: Säilib kenasti külmkapis umbes 5 päeva


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar