kolmapäev, 10. mai 2017

TOP 6 Kilpnäärme ja Hashimoto testi.


 Facebooki on lisandunud uus kilpnäärme grupp "Hashimoto türeoidiit Eesti". Kopeerin ühe postituse siia ka endale. Tundub, et see on tõlkeprogrammiga tõlgitud aga põhimõtteliselt on arusaadav milliseid teste oleks vaja teha. 

TOP 6 Kilpnäärme ja Hashimoto testi.
Paljudel juhtudel kilpnäärme probleemid on jäänud tuvastamatta, sest enamik arste ei tee põhjalike teste. Veetsin aastaid kannatades kurnava väsimus all, sest mul ainult kontrolliti TSH ( kilpnäärme stimuleeriv hormoon) taset. Kui te kahtlustate, et teil võib olla kilpnäärme haigus või tead kedagi, kellel võib olla, siin on nimekiri testidest mida oma arstilt nõuda.

Top 6 Kilpnäärme Testid
Siin on terviklik nimekiri Top 6 Kilpnäärme tesidest mida oma arstilt nõuda, et testida Hashimoto ja hüpotüreoidismi. Kindlasti küsige koopia oma kilpnäärme testidest nii et näete ise , et need oleksid õigesti teieni toodud.
1- TSH (kilpnääret stimuleeriv hormoon)
2- Kilpnäärme peroksidaasantikehad (TPO antikehad)
3- Türeoglobuliinisisalduse Antikehad (TG antikehad)
4- kilpnäärme ultraheliuuring
5- Vaba T3
6- Vaba T4

Sõnastik:
TSH
See on ajuripatsi hormoon, mis reageerib madala / kõrge kogustes ringlevate kilpnäärmehormooni peale. Kaugelearenenud Hashimoto juhtudel ja esmane hüpotüreoidismipuhul, see labori test on suurenenud. Juhul kui on Gravesi tõbi, TSH on madal. Inimesed Hashimotoga ja Kesk hüpotüreoidismiga see test võib olla normaalne.

Kilpnäärme peroksidaasantikehad (TPO antikehad) ja türeoglobuliinisisalduse antikehad (TG antikehad) - 
Enamik inimesi kellel on Hashimoto on üks või mõlemad neist antikehadest kõrge. Need antikehad on sageli tõusnud aastaid enne kui näeme TSH muutust. Inimesed, kellel on Gravesi tõbi, kilpnäärmevähk võib olla ka kõrgenenud kilpnäärme antikehad, sealhulgas TPO & TG, samuti TSH retseptori antikehad.

Kilpnäärme ultraheli
Väiksel protsendil inimestel võib olla Hashimoto, kuid ei pruugi olla kilpnäärme antikehade teket veres. Kui teete kilpnäärme ultraheli aitab see teie arstil määrata teie diagnoosi.

Vaba T3 & Vaba T4
Need analüüsid mõõdavad aktiivsete kilpnäärmehormoonide ringlemist organismis. Kui need on madalad, kuid teie TSH teste normi piires, võib see aidata teie arstil kahtlustada harvaesinevat hüpotüreoidismi, mida tuntakse kui “tsentraalne hüpotüreoos” .

Kui arst ei nõustu teile neid teste tegema , saate minna erahaiglasse ja need ise endale enda raha eest teha. ( Lisan varsti nimekirja haiglatest kus neid teste Eestis teha saab).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar