laupäev, 23. september 2017

Kuidas ma juukseid kasvatasin ja mis sellest välja tuli :)


 Kes mu blogiga rohkem kursis on siis see teab, et eelmise aasta 25. jaanuaril ma lõikasin oma poolde selga juuksed ära. Ja kohe ikka niiiii lühikeseks, et kukal paljaks kohe. Kirjutasin sellest ka oma 2016 aasta viimases postituses: Head uut aastat! 
 Nii lühikesi juukseid pole mul elus kunagi varem olnud. Noh, välja arvatud kohe sündides. :D 



 Marek tegi tookord minu uuest soengust pildi ka. Sel pildil on kõige paremini näha, kui lühikesed mu juuksed siis olid. Algul oli ikka nii harjumatu ja kukal isegi külmetas pisut :D Aga kuna see oli ikka nii lühike ja mul pole kunagi elus enne nii lühikesi juukseid olnud, siis ma seda lõikust ei säilitanud, vaid hakkasin juukseid tagasi pikaks kasvatama. 

 Kõigepealt vahetasin välja oma šampooni. Facebooki iHerb-i grupis seda šampooni väga kiideti ja väidetavalt panevat see ka juuksed kiiremini kasvama. Selle iHerb-i šampooni leiab siit. Tootetutvustuses on kirjas, et see šampoon tugevdab, toidab ja vähendab juuste katkemist. Sellest pudelist jätkus päris tükiks ajaks. 355 ml pudeli hind on ainult 3.49 €. Niisiis otsustasin selle ära proovida. 


Šampoon iHerbist. Pilt iHerb e-poest. 
 Selle aasta kevadel aga märkasin, et mul tuleb juukseid lausa peotäite kaupa peast ära. Ok, mul on iga kevade millegipärast nii aga see aasta oli see probleem kuidagi eriti tõsine. Päris tõsiselt. Lausa peoga tuli juukseid ära. Olin kindel, et varsti olen täiesti kiilakas. :( 

 Alustasin sellest, et hakkasin võtma tsinki ja seleeni. Autoimmuunhaiguse korral on üleüldine vitamiinide imendumise probleem. Ja mina ju alustasin 16. jaanuaril kaalu alandamisega. Selle kohta saab lugeda siit: Jaanipäeva challenge (algus). Täiesti võimalik, et ma ei saanud piisavalt vajalikke vitamiine oma toidust kätte ja sellest ka sel kevadel nii suur juuste väljalangemine. 
 Selles artiklis on päris põhjalikult kirjutatud ka tsingipuuduse sümptomitest ja justnimelt juuste väljalangemine on ühe sümptomina ära toodud. 
 Seleeni kohta saab aga lugeda näiteks siit. Selles artiklis on samuti kirjas, et seleen on oluline kilpnäärme talituse reguleerimiseks. Kilpnäärmeprobleemidega inimestel on aga juuste väljalangemine üks valusamaid probleeme. Milline naisterahvas aga tahab, et ta juuksed välja langevad? Seleeni leidub eriti rohkelt parapähklites ja neid soovitatakse just kilpnäärme probleemide korral tarvitada. 

 Mais olin juba üsna paanikas ja mõtlesin, et kui ma kohe midagi kiiresti ette ei võta, siis olengi varsti kiilakas. Hakkasin uurima kuidas oma soolestikku ravida, et saaksin oma toidust paremini vajalikke vitamiine kätte. Esimese selleteemalise artikli tõlkisin ära ja lisasin oma blogisse 19. mail. Seda saab lugeda siit: 4 sammu lekkiva soolestiku ja autoimmuunhaiguse parandamiseks. 

 Juuni algul hakkasin otsima midagi tõhusamat oma juustele ja sõelale jäi see komplekt. Tegemist on Harmonylife Hair Jazz juuksekasvu stimuleeriva komplektiga. Toote tutvustus on vägagi paljulubav:


Hair jazzi juuksevedelik asendab Hair jazzi palsamit. Juuksevedelikku on lihtsam kasutada ja seda pole tarvis juustest välja loputada. Piisab, kui kasutada Hair jazzi šampooni koos juuksevedelikuga või Hair jazzi šampooni koos palsamiga.

Mis oleks, kui su juuksed kasvaksid kolm korda kiiremini? On kliiniliselt tõestatud, et HAIR JAZZ soodustab juuksekasvu kuni kolm korda.  

Ei ole testitud loomadel!

*HAIR JAZZ tagab kokku viis tulemust:
  1. Sinu juuksed kasvavad kuni kolm korda kiiremini,
  2. Sinu juuksed on pehmemad ja säravamad,
  3. Tulemused kestavad mitu kuud,
  4. Tõestatud ja testitud tõhusus kõigil juuksetüüpidel,
  5. Nähtav juuste väljalangemise vähenemine.

Millised on Hair Jazzi komplekti toimeained?
  • Sojavalk
  • Vitamiin B6
  • Keratiin
  • Munakoore ekstrakt
  • Kitiin
Kõik Hair Jazzi toimeained aitavad taastada juuste struktuuri, võimaldavad juustel tavapärasest palju kiiremini kasvada ja soodustavad uute juuksekarvade teket. 
 Sealt on võimalik veel päris palju selle toote kohta lugeda. Ei hakanud kogu teksti siia kopeerima. :D 


Juuksekasvu kiirendav šampoon ja peanahale määritav vedelik. Pilt: Harmonylife lehelt. 

 9. juunil alustasin eksperimendiga ja lasin ka pildi oma juuste pikkusest ja nende tervislikust seisundist teha. Et pärast oleks võrdlusmoment võtta. 10. juuni hommikul kasutasin selle komplekti tooteid esmakordselt. Juba esimene mulje oli väga positiivne. Šampooni kulus juuste pesemiseks imevähe, see vahutas ilusti, juuksed said ilusti puhtaks ja ka lahti oli neid märgatavalt kergem kammida. Nii, et ma olin oma ostuga üsna rahul. Vaatamata sellele, et hind on sellel komplektil üsna krõbe ja ma polnud ju üldse kindel kas neist mingit reaalset kasu ka on. 
 Seda šampooni jätkus septembri keskpaigani. Vedelikku jätkus pisut kauemaks. Ei osanud päris täpselt doseerida ja päris ühekorraga nad mul otsa ei saanud. Ühesõnaga minul jätkus neid umbes kolmeks ja pooleks kuuks! Ja vaatamata sellele, et šampooni on pudelis 250 ml ja peanahale määritavat vedelikku on 200 ml. 
 Augusti lõpus märkasin, et mu juuksed on kuidagi kohevamad ja kui tuka üles tõstsin, siis märkasin, et mul on tekkinud juukseid juurde. Juuste pikkuse kohta ei osanud ise midagi arvata aga inimesed, kes polnud mind tükk aega näinud imestasid küll, et kuidas mul nii pikad juuksed juba on. 


Juurde on tekkinud uusi juukseid. Foto: erakogu.

 Septembri keskpaigas tellisin uue šampooni. Ka seda toodet on väga kiidetud. Tegu on Vene tootega "hobuse jõud". Nii, et jälle on mul hobuse pildiga šampoon :D Ostsin selle šampooni siit. Toote tutvustus on vägagi paljulubav:
Tugevdav šampoon Lošadinaja Sila 250 ml
Sinu kaunite ja tervete juuste heaks!
  • Koostises olev kerantiini ja kaera ekstrakt ennetab juuste väljalangemist, stimuleerib juuste kasvu ning tugevdab juuksestruktuuri.
  • Annab juustele vastupandamatu kohevuse.
  • Taastab peanaha loomuliku pH-taseme.
  • Tungib sügavale juuste juurtesse ning taastab kahjustatud juuksestruktuuri.
  • Põhjalik ja efektiivne juukseid puhastav toime.
  • Ei sisalda parabeene, sulfaate ning silikooni.
  • Maht: 250 ml.
 
Venemaa šampoon "Hobuse jõud". Pilt: Kaup24 lehelt. 
 Olen seda šampooni juba mõned korrad kasutada jõudnud ja ka see šampoon meeldib mulle. Juuksed saavad kergesti puhtaks ja lahti on ka kerge kammida. 


 Minu tuttav juuksur aga soovitas veel üht toodet kasutada lisaks šampoonile. Tegemist on kofeiini sisaldava vedelikuga, mis masseeritakse peanahale ja mida välja ei loputata. Ostsin selle Apotheka apteegist (siin). 200 ml maksab 13.43 €. See toode aktiveerib juuksejuuri, tugevdab juukseid ja on mõeldud juuste väljalangemise vastu. 


Alpecin kofeiiniga vedelik. Pilt: netist. 
 Peale peanahale määrimist muutus peanahk nii mõnusalt jahedaks ja jahutab päris tükk aega. Oi, kuidas mulle see toode meeldib. Ma kohe füüsiliselt tunnen kuidas see toimib :D 

 Ja kuna ma otsustasin, et mõnda aega oma juukseid üldse keemiliselt ei töötle (ei värvi) vaid panen põhirõhu praegu juuste ravile ja turgutamisele. Ravin/niisutan pisut juukseotsi, sest mul olid enne blondid triibud juustesse lastud teha. Seega on juukseotsad keemiliselt töödeldud ja paha ei teeks neid pisut niisutada. Väga kiidan Avoni kuivade juukseotste seerumit. Olen seda varem ka kasutanud ja see on tõeliselt hea toode. Olen ise Oriflame konsultant aga paraku nii head toodet Oriflame tootevalikus ei ole. Avoni oma imendub kiiresti ja ei jäta juukseid rasvaseks. Samas on toime tuntav ja märgatav. 30 ml hind on hetkel koguni 3.49 € (vaata siit).


Avon kuivade juukseotste seerum. Pilt: netist. 

 Nonii ja nüüd siis tulemustest: 


25. jaanuar 2016. Foto: erakogu.
9. juuni 2017. Foto: erakogu.


23. september 2017. Foto: erakogu.




















 Ühesõnaga peaaegu pooleteise aastaga olid mu juuksed kasvanud nii palju (II pilt) ja ca 3 ja poole kuuga, mil kasutasin Hair Jazz komplekti on mu juuksed kasvanud nii palju (III pilt). 

 Kas ma olen tulemusega rahul? 
1. Juuksed on kinni. Peale pesu tuleb kammides ära vaid mõni üksik juuksekarv! Seega tulemus lausa super! :)
2. Juuksed näivad kohevamad. Tukka üles tõstes on näha uusi juukseid kasvamas. Vast on neid siis mujal ka :D Super!
3. 10. juunil mõõtsin ära ka oma juuste pikkuse ja sain tulemuseks 22 cm. Ca 3 ja pool kuud hiljem sain mõõtmistulemuseks 30 cm. Juuksed on kasvanud seega umbkaudu 8 cm! Umbkaudu sellepärast, et jube keeruline on 100 % täpsusega juuste pikkust mõõta. Hair Jazz tootetutvustus lubab:


30 päeva pärast näitavad kokkuvõetud tulemused:
  • Juuksekasvu maksimum 4,5 cm.
  • Keskmine juuksekasv 2,9 cm.

 Seega minimaalselt oleks pidanud mu juuksed kasvama selle ajaga ca 10 cm ja maksimaalselt ca 15 cm. Aga ma leian, et ka 8 cm on päris korralik tulemus. Seda enam, et olen vahepeal ka juukseotsi lõiganud. Ja kui nüüd kõik ilusti ausalt ära rääkida, siis ma iga kord nii korralikult ei teinud, kui kasutusjuhendis kirjas oli. Mõnedel hommikutel oli lihtsalt nii kiire ja mõnedel kordadel unustasin kiiruga losjooni üldse peanahale määrimast. Nii, et võimalik, et tulemus oleks parem olnud, kui ma hoolsam oleksin olnud. 
4. Ma ei tea, kas see on minu luul aga mulle tundub ka, et juuksekarvad on tsutike paksemad ja tugevamad. Üldmulje on ka pisut tervem. Mõned korrad olen juukseotsi ka ikka lõiganud. Mina olen väga rahul :)

 Nii, et on olemas tõesti täiesti reaalselt toimivaid tooteid. Mina sain igal juhul väga tõhusalt abi. 


Kauneid ja terveid juukseid teile! 

3 kommentaari:

  1. Tuli meelde, et ükskord Selveris käies jäi see toode (https://www.selver.ee/et/vitamiinid-juustele-ja-kuuntele-20tk-bioteq-1-pakk) silma ja sai ostukorvi pandud. Ega mul sellesse eriti usku polnud aga ega ta halba kah teha ei saanud. Tarvitasin selle ka ära.

    VastaKustuta
  2. Vahva postitus! Tahaks seda kofeiini sisaldavat vedelikku kindlasti proovida. :) Mina isiklikult olen väga palju enda juukseid tervemaks saanud tänu looduslikele šampoonidele/palsamitele. Hetkel kasutan Naifi tooteid ja juuksed on mõnusalt niisutatud. Samuti kasutan vahelduseks mõnikord Kokose pulberšampooni, tänu millele algaski mu teekond looduslike juuksehooldusvahendite poole. :) Sulle soovin aga kindlasti edu ja põnevaid katsetamisi ka teiste toodetega!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kookose pulberšampoon? Oi, kustkohast seda saab?

      Kustuta