pühapäev, 6. september 2020

Toortatraleib.



Vaja läheb:
450 g röstimata tatrakruupe
290 ml vett + vett leotamiseks
1 tl roosat himaalaja soola

Valmistamine:
1. Leota tatart vähemalt 6 tundi. Loputa korralikult läbi ja nõrutage 2-5 minutit.
2. Pane tatar blenderisse või köögikombaini ja lisa juurde 290 ml vett. Töötle kuni saad ühtlase taigna (selline vedelapoolsem, mitte kätega vormitav).
3. Vala taigen plastmass - või klaaskaussi (ära kasuta metallkaussi). Kata kauss puhta rätikuga ja pane sooja 35-40 kraadisesse ahju (võib kasutada ka põrandakütet vms sooja kohta). Lase taignal 12 tundi hapneda.
4. Peale 12 tundi näed, et taigen on kerkinud ning tekkinud on väikesed õhumullid.
5. Lisa taignale sool ( ja soovi korral seemneid või maitseürte vms vastavalt oma maitsele) ja sega õrnalt ning lühidalt, et taigen ei kaotaks õhulisust.
NB! Segamisel ära kasuta metall-lusikat.
6. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi.
((Mina kasutasin silikoonvormi (küpsetuspaberit ei kasutanud), mis oli metallvormi tõstetud, et vormi hoiaks ja laiali ei vajuks)).
7. Jäta taigen veel paariks tunniks ahju kerkima (või mujale sooja kohta) ja siis küpseta 180 kraadises ahjus 60 minutit.
8. Peale valmimist lase leival 15 minutit vormis jahtuda enne, kui leiva vormist eemaldad.

Toortatraleib. Foto: erakogu.

                        Mõnusat leivalõhna ka teie kööki! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar