reede, 30. september 2016

iHerbist tellimine.



 Olen juba varem oma blogis kirjutanud sellest, et tellin enamuse oma vitamiinidest ja toidulisanditest USA-st iHerb e-poest. 
 
iHerbi esileht. 


 Mulle tutvustas iHerbi üks hea tuttav. Saatis e-poe lingi ja kiitis milline hinnavahe on sealt tellides võrreldes Eestist ostmisega. 

 iHerb on USA tellimiskeskkond (e-pood), kustkohast saab tellida soodsa hinnaga tooteid ka Eestisse. 

 iHerb e-poe link on siin.

 Hakkasin asja uurima ja leidsin palju tooteid, mida tellida. Oma esimese tellimuse tegin iHerbist16. aprillil 2014 aastal. Ma siis veel ei teadnud kõiki aspekte, mida peaks teadma iHerbist tellimise kohta ja mu esimese tellimuse summa koos saatekuluga oli 54.23 $ See aga ületas maksuvaba summat ja ma pidin korda ajama vajalikud tollipaberid. Oli variant, et Eesti Post teeb vajalikud paberid ise korda aga loomulikult nad polnud nii abivalmid tasuta. Loobusin nende abist ja otsustasin, et ajan vajalikud paberid ise korda ja hoian kokku 10 eurot (olen kuulnud, et nüüdseks on see hind kerkinud juba 15 € -ni). Ise deklareerimine on tasuta. 
 See ei olnudki väga raske. Natuke pusimist ja peale tollimaksu tasumist (selle summa juures tuli tollimaksuks umbes 7 eurot) sain oma paki ilusti kätte. Kuna tellitud tooted olid väga heade hindadega siis hinnavõit samade toodete siitostmisega oli ikkagi märkimisväärne. 
  
 Aga ikkagi, et vältida liigseid asjajamisi siis järgmised korrad olin juba targem ja jälgisin, et tellimuse summa ei ületaks lubatud piiri. Igal juhul on mõistlikum tellida korraga mitu erinevat pakki, kui üht suurt. Mina olen üks kord koguni kolm pakki järjest tellinud. Saatmiskulu hind varieerub pisut seoses kursi kõikumisega aga kõige odavama saatekulu hind on keskeltläbi eurodes 3.60 - 4.50 (vahepeal tehakse seal eriti häid soodustusi ka saatmiskulule ja siis saab veel soodsama saatmiskuluga tellida) ehk siis igati mõistlik hind arvestades seda, et pakk jõuab Eestisse USA-st! 
 Valikuvõimalus aga on täiesti olemas. Ei pea valima kõige odavamat saatmiskulu. Näiteks DHL-iga saates saab paki üsna ruttu juba kätte. Hind siis sellevõrra muidugi kallim. Mina aga pole siiani kordagi kallima saatekuluga tellinud. On juhuseid, kus mu kõige odavama saatekuluga tellitud pakk on kohale jõudnud koguni 8-10 päevaga! Keskmiselt on see aeg aga 2 nädalat ja ma leian, et see on igati mõistlik aeg selle hinna juures. Milleks siis maksta rohkem, kui odavam saatmiskulu toimib väga edukalt ja ükski pakk pole siiani veel kaduma läinud või kohale tulemata jäänud :)


Näide erinevatest saatmiskulude valikutest tänase seisuga, kui paki kaal on 640 g. 

Mida iherbist tellida saab? 
 Tellida saab vitamiine ja mineraale, toidulisandeid, supertoite, ökotoite, gluteeni -ja laktoosivabu tooteid, tervisetooteid, kosmeetikat ja ilutooteid, hügieenitarbeid, tooteid sportlastele, homoöpaatilisi tooteid (need kvalifitseeruvad küll ravimina, aga kui tollis pakk millegagi huvi ei ärata, ehk siis saadetise maksumus on alla 21,98 €, siis paki kättesaamisega tavaliselt probleeme ei esine). 

 Eestisse on lubatud tellida tooteid isiklikuks tarbimiseks, mis on kvalifitseeritud toidulisandiks ehk toote pakendil on märge "food supplement" või dietary supplement". 
 Põhjalikumalt saab infot tellitud kauba kohta siit

iHerbis on rõhku pandud kvaliteedile ja puhtusele. Tooted on GMO ja lisaainete vabad, pole lisatud värvaineid, suhkruid, säilitusaineid, gluteeni vms :)

 iHerbis on pidevalt valik tooteid või brände eriti soodsate hindadega. Need leiab "Super Specials" kaustast (vaata kõige ülemist rida, punasega). Soovitan kindlasti pilgu peale visata. 


iHerb Super Specials hetke pakkumised (pildile mahtusid, vaid 2 esimest aga pakkumisi on rohkem)
 Samuti on neil "Try & Save" kaust, kus on tooted eriti heade hindadega (vaata kõige ülemist rida e-poe lehel). Sellest valikust saab ostukorvi lisada 2 toodet. Need on siis reklaamiks ja proovimiseks mõeldud tooted. Järgmine kord sama toodet tellides on hind juba kallim aga igal juhul tasub oma ostukorvi sealt eriti hea hinnaga tooteid valida. 
Osa iHerbi Save&Try valikust.


 Uudistoodetele ja enim müüdud toodetele tasub samuti pilk peale visata. Uued tooted leiad "New Products" kaustast ja enim müüdud tooted leiad "Best Sellers" kaustast. :)

 Kui pole kindel, kas tasub ikka mõnd toodet tellida, siis tasub vaid pilk peale visata toote kohta kirjutatud tagasisidele ja seal on kõik kommentaarid ja arvamused kirjas. Need leiad konkreetse toote alt. 


Tagasiside ja kommentaarid Healthy Origins brändi vitamiinD3, 10 000 IU, 360 softgels, hetkehinnaga 18.- € purk kohta.

 Lisaks on veel võimalus toodete kohta tagasisidet saada siit. Eesti keeles ja meie enda inimeste kommentaaridega tootetutvustused. See nimekiri täieneb pidevalt. Lisaks on palju tagasisidet võimalik saada ka Facebooki grupist "iHerb tellimused" (asub siin).

Kuidas iHerbist tellida?
1. Kõigepealt on vaja omada internetist tellimiseks vajalikku pangakaarti. Sobib krediitkaart, kuid pankadel on olemas ka deebetkaardid, millega on võimalik internetist oste teha. Kaardi pöördel peab olema kolmekohaline number. 


2. Teiseks on vaja teha iHerbi konto. 
 Muide esimeselt tellimuselt saab 5 $ allahindlust! Et allahindlust saada minge iHerbi lehele siit või kasutada allahindluskoodi (Apply coupon code) BJD973

 PS! Kui oled oma esimese tellimuse ära teinud, siis saad endale personaalse koodi, mida saad siis vajadusel oma sõpradele või tuttavatele jagada. Allahindluskoodid ei aegu.


iHerbi konto tegemine.
3. iHerb asub väljaspool EU-d ja selleks, et paki kättesaamiseks ei peaks makse maksma, peaks paki toodete hind (ilma postikuluta) jääma alla 22 €. Eestisse võib vastavalt kohalikule ja EL seadusandlusele tellida maksuvabalt 21.98 € väärtuses. Summa sisse arvestatakse vaid tellitud toodete hind, postimaks ehk saatmiskulu hind maksustamisele ei kuulu. Maksustamisele kuulub summa, mis on reaalne pangamakse ehk siis soodustusi ei maksustata. Seega saab Loyalty Credit-i ja Rewardsi olemasolu korral sellevõrra rohkem tellida. 
 iHerbi lehel olev umbkaudne summa eurodes jäta tähelepanuta, sest meie toll kasutab oma kussi. Jäta kindlasti väike varu ka kursimuutuseks, sest toll arvutab paki saabumise päeva kursi järgi. 
 Kuigi vahel võib õnneks minna ja lastakse läbi ilma tollimaksuta ka pisut summat ületanud pakk, siis kindlam oleks mitte riskida. Kui ei taheta just tollipaberite tegemisega vaeva näha. :D

 Septembris oli kurss 1,1268. 22 x 1,1268= 24,78 $ ehk siis tellida saab 24,78 $ eest. 
 Kui tellitud kauba summa on suurem, kui 21,98 € kuni 150 € kuulub kaup koos postikuluga maksustamisele käibemaksuga 20%
 Postiasutuse tolliagentuur teavitab ostjat, kui tellitud kaubad on vaja deklareerida. 
 Kui tellitud toodete summa on suurem, kui 150 € kuulub kaup koos postikuluga maksustamisele käibemaksuga 20% ja tollimaksuga 0-17 %.
 Nii, et mõistlik oleks enne mitu pakki tellida. Postikulu on siiski odavam, kui pärast tollipaberitega jahmerdada ja lisaks pakile veel makse maksta. 
 Postisaadetiste deklameerimise kohta saab rohkem infot siit. Kui vajad nõu ja abi deklameerimisel, siis aitab Maksu - ja Tolliameti ametnik. Kontakti saab telefonil +372 8800814.

4. Et saaksid valida kõige odavama (ca 4 $) saatmiskulu, peab tellitud paki kaal jääma alla 1,8 kg. Seega on mõistlik ühe raskema tootega ühte tellimusse lisada ka kergemaid tooteid (vitamiinid, mineraalid, toidulisandid vms), et saaksid vajaliku summa täis ja ühe saatmiskuluga mimeid tooteid korraga tellida. 

 NB!!! Tekkinud on võimalus oma pakk kätte saada üldse ilma saatmiskuluta! Selleks tuleks ostukorvi valida toode, millel on juures märge "shipping saver" (roheline kiri toote all).  :)


Toodetel, millel on juures rohelisega kiri "shipping saver" saab tellida saatekuluta. 
 PS! Kui ostukorv on koos aga saatmiskulu on teie jaoks liiga kallis siis on võimalus klikata tellimuses "shipping saver" peale ja süsteem pakub sarnaseid tooteid, mis teil ostukorvis on aga shipping saver-iga.


Ostukorvis on võimalus klikata roheliseda kirjutatud "shipping saver" peale ja süsteem pakub sarnaseid tooteid aga neid mille valimisega saab saatmiskulu odavamaks. 

5. Vali kindlasti "Save &Try" kaustast prooviks midagi. Säästad päris korralikult raha. Saad odavalt tooteid proovida ja siis juba otsustada, kas toode on väärt ka uuesti tellimist. :) 

 Tihtipeale paneb iHerb omalt poolt veel mõne sümboolse kingituse tasuta pakki. Olen saanud prillide puhastamise lapikese, pliiatsiteritaja, ümbriku avaja jms nänni. Paraku nad iga kord tasuta kingitusi ei jaga :(

Superhea on see, et  iHerbi lojaalsed tellijad koguvad oma tellimustega ka Loyalty Credit-it ja Rewards Credit-it. Need summad lähevad tellimuse hinnast maha ja saad seega paki veel soodsamalt kätte. Minul on juba päris mitu pakki vaid saatmiskulu hinnaga kätte tulnud. Seega saab tooted täiesti tasuta! Pole paha, on ju :)


Minu hetke jääk Loyalty Credit-ile ja Rewards Credit-ile. 
 Viimase tellitud paki sain jälle kätte vaid saatmiskulu hinnaga :) Seekord oli rahaga pisut kitsam ja väga karjuvat vajadust korraga rohkem tellida polnud. Sellest siis nii väike tellimishind. Enamasti ma kasutan kogu lubatud summa ära ehk siis tellin sellise summa eest, mis on maksuvaba. 


Minu viimase tellitud paki lõpphind 3.24 €
 Kui on piisavalt kogunenud rewardsi, siis saab tellitud summa olla suurem. Üks näide siin: 
Või siis see:

 Nagu näete, siis päris korralikud allahindlused :) Ühel tellimusel on hinnad dollarites, kuna seadetes jäi valuuta muutmata. Aga see pole tellimisel üldse oluline. Ja nii ongi, et vahel ma muudan hinnad eurodeks ja vahel jätan hinnad dollaritesse. 

Mida mina iHerbist tellinud olen?
 Kuna ma olen olnud üsna lojaalne ja pikaajaline iHerbist tellija, siis selle aja jooksul olen sealt nii mõndagi tellida jõudnud. Väga kiidan seda D vitamiini (link). Ikka väga soodne hind hetkel ja terve aasta varu vaid 9.90 € eest. Kes veel kõvemat soovib siis või valida sama firma 10 000 IU- d. 
Healthy Origins vitamiin D3, 10 000 IU, 360 softgels, hetkel hinnaga 18 €
 Siis olen tellinud sama brändi probiootikume (link). Peaaegu kogu aeg on "Save&Try" kaustas selle brändi tootetutvustuspakikesi, mis on eriti hea hinnaga. Kui alguses kahtled, kas tasuks seda toodet tellida, siis telli alguses eriti hea hinnaga proovipakk.


Healthy Origins Probiotic 30 billion CFU
 Magneesium tsitraati olen tellinud (link). Väidetavalt kõige paremini imenduv magneesiumi vorm. Seda soovitab muide ka Erik Orgu. Ainult, et tema kaudu tellides on hind palju, palju soolasem. Nüüdseks ta vist enam toidulisandeid ei müügi. Muidu oligi tal müügis just seesama Now Foods-i Magnesium Citrate. 


Magneesium tsitraat 200 mg 250 tabletti.
 Tellisin sealt omale ka erütritooli. Seda toodet kasutavad magustamiseks LCHF toitujad. 454 grammine pakk maksis vaid 6.87 € (link).
Organic Erytritol.

 Prooviks tellisin ka spetsiaalselt piimavaba jogurti valmistamiseks mõeldud starteri ehk bakterite kultuuri. 4 x 5 grammine pakk maksab 5.39 € (link). 
 Olen seda juba kasutanud ja mu blogis on postitus ka selle jogurti starteriga valmistatud jogurti kohta. 


Non-dairy yogurt starter.

 Ja no loomulikult ei jõuaks ma kõiki oma tellitud tooteid siin üles lugeda. Olen iHerbi poega väga rahul ja ära proovida/tellida tahaks veel nii paljusid tooteid. Nii, et olen iHerbi lojaalne klient edasi. :)


iHerbi äpi saab ka mobiiltelefoni laadida ning siis võid teha oma tellimusi millal aga tahad. Eriti mugav, kui jälgida soodustusi, mis on vaid teatud kellast kellani. 
iHerb äpp. 
 Kellel on küsimusi või vajab nõu, siis võib julgelt minu poole pöörduda. Mõnusat šoppamist iHerbi poes :)

PS! iHerb tellimisel on vahepeal muutunud saatmiskulu tingimused. Pilk tasub peale visata siia. Siin on kõik väga põhjalikult lahti seletatud need muudatused. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar