neljapäev, 6. aprill 2017

Must leib LCHF.


 See retsept on LCHF Eesti lehelt (siit). 
 Mõnus süsivesikuvaeneleiva asendus. Kusjuures tõepoolest petab ära. Leivamaitseaine teebki ta nii sarnaseks päris leivale. 

Jäme linaseemnejahu LCHF Eesti poest.
Fiber Husk LCHF Eesti poest. 

Vaja läheb:
4 dl ehk 200 g Risetti jämedat linaseemnejahu (osta siit)
2 spl ehk 24 g Fiber Husk-i (osta siit)
2 tl ehk 5 g gluteenivaba küpsetuspulbrit (ostsin Vinaturale poest aga saab osta öko - ja tervisepoodidest) 
1 1/2 tl himaalaja roosat soola
1 spl ehk 7 g leivamaitseainet (osta siit)
4 dl ehk 150 g kreeka pähkleid (ostsin Rimi-st)
250 g 30 % hapukoort
6 muna

Gluteenivaba küpsetuspulber. Pilt: netist
Leivamaitseaine LCHF Eesti poest.
Kooritud Kreeka pähklid. Pilt: netist.

30 % Hapukoor. Pilt: netist. 

Valmistamine:
 Pane ahi 175 kraadi peale sooja ning vooderda leivavorm küpsetuspaberiga. 
 Sega kõigepealt kuivained. Purusta kreeka pähklid väiksemaks ja sega kuivaineseguga. 
 Sega juurde hapukoor ja lahtiklopitud munad. 
 Lase taignal 5 minutit paisuda. 
 Vala taigen ettevalmistatud vormi ja silu ühtlaseks. 
 Küpseta 80 minutit ahju alumises osas. 

Valmis leib. Foto: erakogu.

Ja siin on ühe leivaviilu toitumisalane teave:


 
Võileib singi ja kurgiga ning kohv. Foto: erakogu. 


Head isu!

  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar