See retsept on LCHF Eesti lehelt (siit).
Mõnus süsivesikuvaeneleiva asendus. Kusjuures tõepoolest petab ära. Leivamaitseaine teebki ta nii sarnaseks päris leivale.
![]() |
Jäme linaseemnejahu LCHF Eesti poest. |
![]() |
Fiber Husk LCHF Eesti poest. |
Vaja läheb:
4 dl ehk 200 g Risetti jämedat linaseemnejahu (osta siit)
2 spl ehk 24 g Fiber Husk-i (osta siit)
2 tl ehk 5 g gluteenivaba küpsetuspulbrit (ostsin Vinaturale poest aga saab osta öko - ja tervisepoodidest)
1 1/2 tl himaalaja roosat soola
1 spl ehk 7 g leivamaitseainet (osta siit)
4 dl ehk 150 g kreeka pähkleid (ostsin Rimi-st)
250 g 30 % hapukoort
6 muna
![]() |
Gluteenivaba küpsetuspulber. Pilt: netist |
![]() |
Leivamaitseaine LCHF Eesti poest. |
![]() |
Kooritud Kreeka pähklid. Pilt: netist. |
![]() |
30 % Hapukoor. Pilt: netist. |
Valmistamine:
Pane ahi 175 kraadi peale sooja ning vooderda leivavorm küpsetuspaberiga.
Sega kõigepealt kuivained. Purusta kreeka pähklid väiksemaks ja sega kuivaineseguga.
Sega juurde hapukoor ja lahtiklopitud munad.
Lase taignal 5 minutit paisuda.
Vala taigen ettevalmistatud vormi ja silu ühtlaseks.
Küpseta 80 minutit ahju alumises osas.
Valmis leib. Foto: erakogu. |
Ja siin on ühe leivaviilu toitumisalane teave:
Võileib singi ja kurgiga ning kohv. Foto: erakogu. |
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar