neljapäev, 27. aprill 2017

Kuidas mul läinud on?


 Pole pikalt siia midagi kirjutanud. Teemade puuduse ohtu pole aga vat ajast kipub väheks jääma. 
 Kuna mind hakkas see autoimuunhaiguse ja seedeprobleemide seos väga huvitama, siis ostsin kolm praegu müügil olevat raamatut sel teemal ja tudeerisin neid :D 
 Kõigepealt Giulia Enders-i Võluv soolestik. Nooh. On kah. Muidugi huvitavalt ja arusaadavalt kirjutatud aga ... no minu arust on see raamat ülehinnatud. Midagi väga kasulikku sealt küll ei leidnud. 



 Teiseks sai ostetud Leena Putkonen-i Sobiv soolestikule. Tundliku kõhu ohjamiseks. Seal on väga põhjalikult kirjutatud kõhuvaevustega inimeste toitumisest (FODMAP toiduvalikust). Raamatu lõpus on ka kõhusõbralikud retseptid. See raamat paneb seda rohkem ja põhjalikumalt uurima. Nii, et sealt on veel üht-teist õppida. 



 Kolmandaks sai ostetud David Jonsson-i Kõhusõber. Toit, mis rahustab kõhtu ja toob parema tervise. See raamat meeldib neist kolmest vist kõige rohkem. Seal on põhjalikult juttu toiduainetest, mis aitavad põletikuliste soolehaiguste korral. Mõni neist oli päris üllatav. Nii, et raamat osutus üsna harivaks. Ka sel raamatul on lõpus retseptid. Eraldi oli peatükk pealkirjaga "Bakterid, mis teevad su saledaks ja terveks" ja pikalt juttu CLA-st. Jutt oli nagu parimas reklaamis. Jäi mulje, et vot ainult see mul veel puudu ongi. Siis saan kohe ilusaks ja saledaks ja terveks ja ... :D Hakkasin aga selle CLA kohta rohkem uurima ja googeldasin. No ja siis toodi mind ilusti jälle maa peale tagasi. :D See maa peale tagasitoov artikkel on siin. Ja kuigi ma leidsin netist ka neid toodet ülistavaid jutukesi, siis sellest ühest piisas. No ei usu enam selle imetoimesse. Imestan ainult, et isegi sellises raamatus käib lobbytöö ja reklaam. Poleks nagu osanud arvatagi. 



 No ja siis tuhnisin muidugi niisama netis ringi ja otsisin infot soolestiku tervise kohta ja autoimuunhaiguse ning soolestiku tervise vahelise seose kohta rohkem infot. Täiesti juhuslikult leidsin müügilt veel ajakirja "Mida arstid sulle ei räägi". Ja kuigi see pole mingi suurem asi ajakiri, siis seekordne number oli eriväljaanne "Toiduga haiguste vastu" ja sees siis 15 haigust ja 15 eritoitumist nende puhul. Kuigi mind huvitas kõige rohkem seedehäire peatükk, siis oli seal muud põnevat lugemist ka. Andsin emalegi lugeda, sest oli tallegi palju huvipakkuvat. Eraldi veel toitumine ülekaalu korral ja kroonilise väsimuse korral jne 
 Muidugi leidsin netist selle ajakirja kohta ühe artikli, mis selle ajakirja totaalselt maha teeb (siin) aga seekordne oli tõesti huvitav ja hariv. Ja kuna ma olin ennast juba mingil määral teemaga kurssi viinud, siis osutus see jutt ka täiesti vettpidavaks olema. 

 Muidu on aga läinud tavaliselt. Kaal vahepeal jälle seisis aga no pole ka ime. Oli üks suurem üritus ja sealne toidlustus ei andnud erilist valikuvõimalust. Näljas ka olla ei tahtnud. Ja siis tuli suhtkoht kohe järgi ämma sünnipäev ja vot siis ka ma ei julgenud pidusöögist ja tordist keelduda. :D Ja siis otsustas mind mees üllatada ja viis välja sööma. Ja oleks veits kummaline mingit salatilehte seal näksida ja tellida vaid puhast liha. 

 Ka tööl on olnud väga kiired ajad. Kuna Lõunakeskus uueneb, siis me kolisime uude ossa üle. Päris vaba nädalavahetus oligi nüüd eelmine nädalavahetus aga siis käisimegi mehega jalutamas ja tegime niisama omale ühe mõnusa nädalavahetuse. Vaatasime selle uue 50 halli (või veel hallimat) varjundit ka ära. Kinno ei viitsinud meist kumbki seda vaatama minna. Nii, et tegime kodus omale kinoõhtu. :) 

 Paari päeva pärast on mu sünnipäev aga just sellele päevale langeb ka Lõunakeskuse uue osa avamine, siis tähistan oma sünnipäeva tööl. Mida vanemaks ma saan, seda vähem ma neist sünnipäevadest hoolin. Nii, et päris hea meel on kohe, et tööl olen. Eks kingitusi ikka saan. Ja väikese istumise pereringis ikka teeme aga ei midagi erilist. Ja kui nüüd sünnipäev möödas on, siis hakkan uuesti proovima oma seismajäänud kaalu liikuma saada. No ma vähemalt loodan. Muidu ju ei ole sellel Jaanilahingul küll mingit mõtet, eksole :) 

 Olen ikka vahepeal kokanud ka aga pole lihtsalt aega olnud blogisse neid kirja panna. Eks kunagi jõuan. 

 Plaanis on blogisse ka kindlasti üks põhjalikum kokkuvõte teha soolestiku tervise kohta. Ja tegelikult on neid teemasid veel omajagu ootamas. Vaja vaid aeg leida ja need kirja siia panna. No küll jõuan veel. :)

 Aa, muide. Käisin hambaarstil ka. Ja leiti üks hambaauguke. Poleeriti hambaid ja nenditi, et muidu kõik tip top. Ühel hambal on kild väljas. Seda hakatakse siis juunis tegema. Siis peaks kõik jonksu saama. 

 Päikest! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar