neljapäev, 24. november 2016

Kui jalad valutavad.


 Eelmisel töökohal tuli mul 12 tundi püstijalu veeta ja päevas tuli „lõdva randmega“ kokku 18 000 sammu. Sellist tampi aga mu keha vastu ei pidanud ja hakkasid tekkima igasugu terviseprobleemid. Valud olid lausa nii suured, et ma ei saanud enam öösiti magadagi. Mässasin ja möllasin poole ööni, et natukenegi leevendust saada. Nii, et tuli töökohta vahetada. Praegune töökoht on palju sobivam ses osas. Nii hullu tampi enam pole, kuid natuke on jalad vahest valutanud. Ei midagi eriti hullu enam. Aga ikkagi olen üht-teist siiski oma valude vastu ette võtnud. 
Valutavad jalad. Foto: netist. 
 Kõigepealt tegin läbi füsoteraapia kuuri. Neid harjutusi teen praegugi iga päev. Võimlema ikka peab. Ega siis ainult lihtsamat teed minna ei saa. Ise peab ka ikka vaeva nägema. Muud asjad on lihtsalt toetuseks. Füsoteraapias oli näiteks kasutusel tasakaalupadi. Igavesti vahva vidin. See oli toolil istumise all ja sellega oli päris tõhus võimelda (küljelt küljele ennast kiigutada). Plaan on omale ka see soetada. Hea seljalihaseid tugevdada ja treenida. Mul nimelt selgus röntgeni pildilt, et mingid kettad on kokku vajunud ja sellest võivad tingitud olla ka mu jalavalud. No treenime siis hoolsalt edasi :)

Tasakaalupadi. Foto: netist. 
 Siis sain elektromagnetravi. Tegin läbi terve kuuri. Mind hoiatati, et alguses võib hullemaks minna ja nii läkski. Huuh. Õudne! Aga õnneks läks see ruttu mööda ja pärast hakkasin järjest tundma, kuidas paremaks läheb. Olin samal ajal, eelmise töökoha ajal ka haiguslehel nii, et sain pühenduda korralikult enda ravimisele. Sealt sain palju abi. Ja haiguslehe lõppedes läksingi kirjutasin lahkumisavalduse ja läksin tööle uude kohta. 

 Kodus kasutan ma jätkuvalt aegajalt magneesiumi jalavannide tegemist. See lõdvestab lihaseid ja on lihtsalt nii mõnus ja lõõgastav. Ma jalavannide kohta juba kirjutasin kunagi ühe postituse ja seda saab lugeda siit: Kuidas oma jalgu tänada :) Lähemalt ka magneesiumi jalavanni kasulikest omadustest

Magneesiumkloriidi jalavann. Foto: netist. 

 Siis kasutan aegajalt üht kunagi Crazydeal-ist ostetud Electro Flex füsoteraapia seadet. Pakkumine on muidugi ammu läbi aga selle toote kohta saab täpsemalt lugeda siit
See on üks ütlemata mõnus aparaat. Ja minu arust üks tõhusamaid valust vabanemiseks. Vahel kasutan ka tootega kaasasolevaid padjakesi, mida siis saan kleepida enda soovitud kohtadesse ja elektriravi teha konkreetsesse kehapiirkonda.
 
Electro Flex füsoteraapia seade. Foto: netist. 

 Vahel, kui tõhusat massaaži tahan siis kasutan kunagi sooduka ajal Topshopist ostetud Slender Shaper-i massaažiaparaati. Soetasin selle küll toona hoopis teistel eemärkidel aga voodis vedeledes ikka vööümbermõõtu ei vähenda :D Siis ta vedeles mul aastaid kasutult, kuni avastasin, et sellega saab väga edukalt jalgu ka masseerida. Ja nii ta uuesti kasutusse võtsingi :)
See on üks tõhusamaid massažiaparaate, mida kunagi kasutada olen saanud. Ma masseerin sellega jalataldu ja sääremarju. Just sealt, kus kõige rohkem valutab. Jällegi väga mõnus ja lõõgastav. Olen sellega isegi oma õlgu masseerinud. Klopib päris korralikult :D Aga vähemalt toimib :) 
Slender Shaper Top Shopist.
 Kuna olen magneesiumi jalavanne teinud ja tundub, et ka see aitab, siis tellisin hiljuti ka magneesiumi geeli (siin), juhuks kui jalavanni jaoks aega pole. Seal on kirjas, et Zechsal magneesiumigeel sobib ideaalselt massaažiks ja annab nahale pehme õrna tunde. Kasutage seda valutavatel liigestel ja lihastel või mõnel teisel kehapiirkonnal, kus vaja leevendada valu ja stressi. Geel tõstab kehas magneesiumi taset ja on noorendava efektiga. Toode sisaldab 30% MgCl2 ja geeli ainet. Toode sobib igapäevaseks kasutamiseks.
Mind häirib see, et see ei imendu korralikult kohe sisse ja keha jääb selline kleepuv päris tükk aega. Aga kui jalad sisse määrida ja imendumise ajal näiteks istuda ja televiisorit vaadata siis läheb aeg üsna ruttu.
Magneesiumi geel. Foto: netist. 

 iherbist tellisin ka magneesium sulfaadi kreemi. Vot see imendub küll hetkega ja on väga mõnus kreem. Kreem sisaldab 100 mg magneesiumsulfaati ühe grammi kreemi kohta. Pole paha aga hind on ainult kallivõitu. Edaspidi on plaan ise magneesiumiõli valmistada. Ise tehes tuleb see päris mõistliku hinnaga. Sest vahet ju tegelikult pole kas geel või kreem või endatehtud magneesiumi õli. Toime on üks ja sama, ma arvan. Hind tuleb aga palju rahakotisõbralikum. 

Magneesium sulfaat kreem iHerbist. 
 Magneesiumiõli on tegelikult vees lahustatud magneesiumkloriid ja magneesiumiõli valmistamine on tegelikult hästi lihtne. 

 Magneesiumõli valmistamise retsept:
Võta 1/2 tassi magneesiumkloriidi graanuleid ja 1/2 tassi destilleeritud vett
 Tee nii:
  1. Aja vesi keema
  2. Lisa magneesiumkloriid ja sega, kuni kõik on lahustunud
  3. Lase maha jahtuda ja pane spray pudelisse.
 Säilib toatemperatuuril ca pool aastat.
Pihustage segu nahale ja laske mõnda-aega seista. Võib ka hõõruda laiali. Hiljem võib dušši all keha ära loputada kuna kehale võib jääda õhuke valge kiht. Kui tunnete tugevat kipitust (eriti võib esineda lastel või tundlikuma nahaga inimestel), siis võite segu veelgi lahjendada.

 Magneesium võib aidata leevendada:
  • Lihaste krambid – peaegu kõik lihastekrambid on põhjustatud magneesiumipuudusest.
  • Seljavalud, mis on tingitud lihastekrampidest
  • Ängistust ja depressiooni
  • Alkoholi kasutamisest tulenvevad psüühilised häired.
  • Astmat
  • Põie krambid põletiku puhul.
  • Südameinfarkti ja südame rütmihäired
  • Kõrget vererõhku
  • Hüpoglükeemiat ehk madalat veresuhkrut.
  • Unehäireid ja närvipingest põhjendatuid lihaksete pingeid.
  • Peavalu ja migreeni.
  • Hammaste nõrkust
Magneesiumiõli. Foto: netist. 
 Kes aga magneesiumigeeli osta soovib siis siit saab seda palju soodsama hinnaga.

 Magneesiumkloriidi helbeid saab näiteks Sojapoest tellida. 1 kg kott maksab seal 8.80 €. Link asub siin. Aga siin on 4,5 kg karp magneesiumkloriidi hetkel koguni väga hea allahindlusega müügil ja see kogus maksab vaid 29.99 € (tavahind on 49.99 €)

Magneesiumihelbed. Foto: netist. 

 Veel soovitatakse tarvitada MSM pulbrit.
MSM – pulber (metüülsulfonüülmetaan) on toidulisand.
See on vesilahustuv, orgaaniline väävliühend.
Looduses leidub MSM-i vihma- ja järvevees ning värskes toidus.
 MSM muudab glükoosamiini bioloogiliselt aktiivseks aidates tal jõuda liigeskõhredeni.

 MSM on väävli vorm, mis on organismis sisalduv põhikomponent kollageeni, elastiini, kõhrede ja keratiini moodustumiseks. Annab paindlikkust ja tugevust lihastele, luudele, liigestele, sisemistele membraanidele ning peamiselt nahale, juustele ja küüntele.
 Looduslik väävel on „ilu mineraal“, ta hoiab juuksed läikivad, naha sileda ja jume noorusliku.
 Uurimustulemused näitavad, et paljudel inimestel on organismis väävlipuudus ning see kasvab vanusega.
MSM aitab taastada naha elastsust ning annab energiat. Tõstab rakkude läbilaskvust, mistõttu toitainete ja hapniku imendumine paraneb ja toksiinide ja jääkainete väljavool kehast kiireneb, seob osasid raskemetalle, et nad väljuksid kehast.
 MSM aitab säilitada normaalset PH taset – väävel on insuliini põhikomponent, mis mängib olulist rolli süsivesikute ainevahetuses.
 Annustamine: 2-3 korda päevas 2-5 g näiteks vette või C-vitamiinirohke mahla hulka segatult. Soovitavalt alusta väikesest kogusest näiteks 1 g (1/4 teelusikatäit klaasi vee kohta) päevas vähehaaval annust suurendades. Võid annust suurendada kuni 2 teelusikatäieni päevas.
 Tedaolevalt ei esine MSMi sissevõtmisega mingeid kõrvaltoimeid ja see on äärmiselt ohutu.

 MSM pulbrit saab tellida näiteks siit või siit aga kindlasti leidub seda ka ökopoodides.
MSM pulber. Foto: netist. 

 Veel soovitatakse kompressioon sukke või põlvikuid. Olen neid kasutanud aga see pidev surve pole sugugi mugav. Päev otsa sellise surve all. Huuh. Raske. Aga väidetavalt on neist abi. Huvitav kuidas küll? :D Minul need jalavalu igal juhul ära küll ei võtnud. Kel aga huvi siis näiteks siit võib nende kohta lähemalt uurida. Ja siin on nende kohta samuti päris põhjalikult kirjutatud.

Kompressioon põlvikud. Foto: netist. 

Olge terved!


4 kommentaari:

  1. Soovitan neid harjutusi ka teha :) http://www.füsioteraapia.ee/index.php?page=100

    VastaKustuta
  2. Oi, suur, suur aitäh Kati. Ma seda kohta ei teadnudki. Ja lausa videotena :P Vali mida aga tahad. Super!

    VastaKustuta
  3. Jajah, ma siin otsides "ravi" ja põhjuseid oma jalgadele, olen ikka igasugustele huvitavatele lehtedele sattunud. Enda postituse all muidu ka soovitasin sul hakata oma tallalihaseid treenima, kindlasti aitab ka kaasa. Lisaks muidugi selja ja kerelihased :)

    VastaKustuta