neljapäev, 24. november 2016

Autoimmuun tee retsept.


 Eilses postituses kirjutasin lähemalt kollageen hüdrolüsaat pulbrist. Postitus asub siin: Collagen Hydrolysate ehk kuidas ma oma valutavaid liigeseid turgutan.
 Selle tee retsepti sain tasuta allalaaditavast kilpnäärme alatalituse kokaraamatust ja seda saab vaadata siit: The Thyroid Bundle CookBook.
 Autoimuun toitumise kohta võid rohkem lugeda siit: AIP ehk Autoimmune Protocol.

Autoimmuun tee retsept The Thyroid Bundle CookBook-ist. 

 Autoimmuun tee retsept.


 Taimne alternatiiv kohvile, mis on täis naturaalset valku ja tervislikke rasvu ja on looduslik energia suurendaja. 


Collagen Hydrolysate iHerbist. 
Mahe kookosõli Maksimarketist. 

Vaja läheb:
1 tass (240 ml) valmis tõmmanud teed omal valikul
1 spl kookosõli 
1 - 2 spl kollageen hüdrolüsaadi pulbrit (aeglaselt sisse segada)
1/2 tl ehtsat vanillikauna pastat (omal valikul, esimese paari nädala jooksul pole soovitav kasutada)

Valmistamine:
Valmista korralik kange tee omal valikul.
Lisa teised koostisosad ja sega korralikult 15-20 sekundit, kuni on ühtlaselt segunenud. 
Naudi! 

Minu autoimuun tee. Foto. erakogu.

MINU KOMMENTAAR:
 Teeks valisin Kohvimaailm.ee poest hibiskuse ehk karkade tee. Link asub siin. Selle tee kasulikkusest kirjutasin pisut oma postituses Kõrge vererõhk ja vererõhuaparaat Microlife BP A6 PC. (sai see tee ostetud emale aga kuna see oli nii maitsev siis näppasin endale ka :D) 
 See tee pole hea vaid kõrge vererõhu korral (minul sellega õnneks probleeme pole) vaid see on rikkaliku C - vitamiini sisaldusega ja  efektse värvusega ning mõnusalt hapukas. Lisaks olevat see ka antibakteriaalse toimega, tugevdavat kapillaare, alandavat kolesterooli taset, mõjutavat soodsalt maksa ja kõhunäärme talitust, reguleerivat koguni söögiisu ja parandavat seedimist. Isegi nägemist pidavat parandama ning aitavat organismil puhastuda jne Kasulikke omadusi on ühesõnaga küllaga :) 
 Komponendid segunesid üldiselt täitsa hästi. Seistes küll kippus kookosõli pinnale tõusma aga segades läks jälle ühtlasemaks. Ma ehk oleksin pidanud tulisema teega seda tegema? Ehk siis oleks ka veel paremini segunenud? 
 Arvasin, et see pole mitte tavaline tee, vaid kollageen teeb ta pigem sellist paksuks geeljaks vedelikuks aga kollageen lahustus täielikult. Nagu poleks seda sinna üldse kunagi lisatudki. :D Maitsest kah midagi aru saada polnud. Maitse oli mõnusalt hapukas ja pisut oli tunda kookosõli pehmust ja õrna maitset. Üldine hinnang on, et väga hea mõnus jook (kartsin, et on üsna kahtlane kas suudan seda üldse juua, kasulikud asjad on ju üldjuhul vastikud :D) Ja kui veel nii kasulik ka on siis ... Igal juhul mina hakkan seda kindlasti kasutama. :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar