laupäev, 17. juuni 2017

7 lekkiva soolestiku tundemärki ja sümptomit.


See on järg mu postitusele 4 sammu lekkiva soolestiku ja autoimmuunhaiguse parandamiseks. Originaalartikkel asub siin. Üsna keeruline on sellist teaduslikku teksti ümber tõlkida aga loodan, et sai vast ikka õigesti tõlgitud. Vähemalt põhiline info. Need teadusuuringud ja muu selline jutt on nagunii suht keeruline aru saada ka emakeelsena. 


7 lekkiva soolestiku tundemärki ja sümptomit. Pilt: artiklist.

7 lekkiva soolestiku tundemärki ja sümptomit.

 GI seisund, mida tuntakse nimega "lekkiva soole sündroom" on viimasel ajal palju tähelepanu saanud mitmel põhjusel:
1. Üha enam uuringuid on leidnud seost lekkiva soolestiku ja mitmete "näiliselt mitteseotud" tervise probleemide ja krooniliste haiguste vahel. 
2. Üha rohkemaid ameeriklasi mõjutavad halvad toiduvalikud, krooniline stress, keemiatoodete liigne kasutamine ja bakterite (heade ja halbade bakterite) tasakaalutus ning tundub, et lekkiva soolestiku levik on saavutanud epideemia mõõtmed. 
3. Meditsiiniasutused on alles nüüd nõustunud, et selline seisund üldse eksisteerib! 
 See viimane punkt on eriti šokeeriv mulle, sest soolepermeaablusest on meditsiinikirjanduses arutatud juba üle 100 aasta! 

Lekkiva soolestiku sümptomite loetelu. 

 Sa üllatud, kui paljud tervise seisundid on tegelikult tingitud lekkivast soolestikust. Kaasaegse meditsiini isa Hippokrates ütles: " Kõik haigused algavad soolestikust" ja uurimistööd on nüüd tõestanud, et tal oli täiesti õigus. 
 Lekkiva soole sündroom (soole liigne läbilaskvus) on seisund , mis tekib soolestiku tiheduse muutuse tagajärjel. 
 Soolestiku tihedus on "värav" sinu soolestikus, mis jälgib mida lubada vereringesse. Soolestiku tihedus hoiab vereringesse lekkimast toksiinid, mikroorganismid ja seedimata toidu osakesed. Aga kui teil on lekkiv soolestik, siis see oleks nagu soolestikus oleksid need väravad purunenud ja verre satuvad ka osakesed, mis ei oleks muidu läbi pääsenud. Kui see on juhtunud, siis põhjustab see põletikku kogu kehas ja see viib erinevate haigusteni. 

 Norra meditsiini kirjanduse avaldatud uuringu kohaselt on haiguse protsess seotud  mitmete ägedate ja krooniliste seisunditega, mis tõenäoliselt on alguse saanud juba lapsepõlvest: 

  • allergiad
  • astma
  • autism
  • autoimuunhaigus
  • ekseem ja psoriaas
  • põletikuline soolehaigus
  • reumatoidartriit
  • süsteemne põletikuline sündroom (SIRS)
  • 1. tüübi diabeet
 Niisiis kuidas teada saada, et sul on lekkiv soolestik? Vaata neid 7 lekkiva soolestiku sümptomit.

7 lekkiva soolestiku tundemärki ja sümptomit. 

1. Toidutalumatus - On leitud et inimestel, kel on toidutalumatus on sageli süüdi lekkiv soolestik.Kuna soolestiku liigse läbilaskvuse tõttu satuvad vereringesse toksiinid, siis inimeste imuunsüsteemi ründavad erinevad antikehad, mis muudavad keha rohkem vastuvõtlikumaks teatud toitudele (eriti gluteeni -ja piimatoodetele).

2. Põletikuline soolehaigus - Ungari teadlased avastasid hiljuti, et kõrgenenud soolestiku läbilaskvus on sageli lokaliseerunud käärsooles inimestel, kes kannatavad ärritunud soole sündroomi ja haavandilise jämesoole põletiku all. 
 Teine uuring näitab, et Crohni tõvega patsientidel on enamikus juhtudel lekkiv soolestik ja isegi 10-20 %-l oma "kliiniliselt tervetel sugulastel", mis viitab geneetilise komponendi võimalusele. Tsink toidulisandina on olnud üsna tõhus ja soolestikku tihendava omadusega sellistel juhtudel. 

3. Autoimuunhaigus - Võti mõistmaks, kuidas lekkiv soolestik võib põhjustada autoimuunhaigust on proteiiniga, tuntud kui "zonulin" läbiviidavate teadusuuringute abil kindlaks tehtud. 
 Gluteeni söömine võib sageli vallandada selle ohtliku tulva. Maryland-i Ülikooli , Meditsiinikooli teadlased on leidnud, et gluteen viib suurema sooleläbilaskvuseni. 

4. Kilpnäärme probleemid - Lekkiva soolestiku sündroom võib otseselt mõjutada üht autoimuunhaigust, Hashimoto tõbe.Tuntud ka, kui "krooniline türeoidiit". See häire võib põhjustada hüpeotüreoidismi, halvenenud ainevahetust, väsimust, depressiooni, kaalutõusu ja palju teisi probleeme. 

5. Malabsorbtsioon (imendumishäire) - Erinevate toitainete puudused on lekkiva soolestiku tulemus. Vitamiin B12, magneesium ja seedeensüümid on abiks toidu seedimisel. On soovitav inimestel, kel lekkiv soolestik täiendada oma toitu multivitamiini ja elusate probiootiliste bakterite tarvitamisega. Need mitte ainult ei aita seedida toitu mida nad söövad vaid annavad ka toitaineid, mida nad vajavad. 

6. Naha põletikulised haigusseisundid - Üle 70 aasta tagasi kirjeldati juba soolestiku ja naha omavahelise teooria seosest kuidas soole hüperläbilaskvus võib muuta naha seisundit ja põhjustada aknet ja psoriaasi. Nende nahahaiguste jaoks on olemas kreemid ja ravimid, mis on üsna ohtlikud, kuid naha tervist saab tervendada tervendades kõigepealt oma soolestikku. 

7. Tuju probleemid ja autism - Uuringu kohaselt, mis avaldati ajakirjas "Neuro Endocrinology Letters" on näidatud, et lekkiv soolestik põhjustab erinevaid neurokognitiivseid häireid. Näiteks põletikulisele reaktsioonile on iseloomulik, et soolte üliläbilaskvus vallandab proinflammatoorsed tsütokiinid ja muud kemikaalid, mis kutsuvad esile depressiooni.

 MINU KOMMENTAAR: Edasi on pikk jutt lekkiva soolestiku ja autismi omavahelisest seosest. 
 Ja kirjutatakse sellest, et soolestik on meie suurim imuunsüsteemi organ. Et see teema on veel üsna hall ala. Meditsiinis on veel palju inimesi, kes väidavad, et on veel üsna vähe tõendeid, et toetada seda teooriat, et lekkiva soolestiku raviks on sobiv gluteenivaba dieet ja toidulisandid.  
 Kirjutatakse, et standartses meditsiinis on lihtsam välja kirjutada ravimeid haigusseisundite raviks, kui tervendada haiguste algpõhjust. Enamik arskonnast eitab siiani lekkiva soolestiku ja nende haigusseisundite omavahelist seost. Võiks arvata, et lekkiv soolestik mõjutab vaid seedesüsteemi, kuid tegelikult mõjutab see palju rohkem! 


1 kommentaar:

  1. Kui teil on kogu teie kehas Herpes, näiteks palavik, hsv või katusepõlv, siis sa tead, mis see on, et jääda valu ja ebamugavustunde juurde, mida herpes pakub. Ma ei pea teile ütlema, kui fantastiline oleks leida midagi, mis toimib nii hästi, et te ei pea enam kartma stressi või puhangu pärast, Dr Itua taimne ravim ravib minu herpese kahe nädala jooksul pärast seda, kui see on tõeline ja loomulik taimset ravimit ei ole kõrvaltoime, põhjus, miks ma kirjutan, on see, et ma lubasin dr Ituale, et jagan tema taimset tööd maailmale, et näha, et Herpes ei ole enam suur asi. ... HIV, Hsv 1/2, B-hepatiit, diabeet, mehed / naine viljatus, loterii õigekirja, Copd, vöötohatis, fibroid, fibromüalgia, maks / neeruflamootia, epilepsia, astma. Siin tema kontakt ... drituaherbalcenter@gmail.com/Whatsapp Telefon + 2348149277976. Ma maksin tema taimsete ravimite eest ja saatsin selle kullerteenuse kaudu, mille ma selle kiirelt ja kasutan.

    VastaKustuta