reede, 24. veebruar 2017

Avokaado üllatus.


 Seda retsepti jagati LCHF Eesti Facebooki grupis. Kuna tundus nii põnev tekkis tahtmine järgi proovida. Siin ongi siis minu katsetus. Videoretsepti saab vaadata siit.  


Peekoni viilud. Pilt: netist.

Avokado. Pilt: netist. 
Muna. Pilt: netist.


Vaja läheb: 
2 avokaadot
2 muna 
4 riba peekonit
oliivõli (toidukile määrimiseks)


Smile Cling film (toidukile). Pilt:netist.

Valmistamine:
1. Lõika toidukilest piisava suurusega neljakandiline tükk. Jälgi toidukile pakendilt kirja, mis lubab seda kasutada ka keemistemperatuuril. Minu toidukilel oli kirjas, et talub kuni 130 kraadist kuumust. Ostsin selle Koduekstra poest ja sel oli hetkel ka soodustus. Ainult, et minu ostetud pakendil eestikeelset teksti pole ja kogus on 30 m. 
Võta väike kausike või madal joogitops (parim oleks püstisemate äärtega) ja suru õrnalt toidukile kaussi nii, et kanamuna ilusti sisse ära mahuks. Pintselda toidukile õliga. (Võibolla oleks seda mugavam teha isegi veel enne topsi panemist, sirgel laual? Ja alles siis silikoonpintsliga kaasa aidates see topsi või kausikesse sättida? Peaks katsetama.) Vajadusel säti kilet uuesti, et võimalikult vähe kortse sisse jääks. Ole toidukile vormi surumisel ja pintseldamisel ettevaatlik, et katki seda ei teeks! 
Löö ettevaatlikult üks kanamuna kausikesse. Minul olid väikesed avokaadod ja ostsin nende jaoks "varesemunad" (loe: S suuruses munad, mul ema lihtsalt nimetab neid väikeseid mune millegipärast nii :D ).
Hakka ettevaatlikult toidukile nurki kokku korjama. Ürita nii teha, et väga suuri volte sisse ei jääks. Moodustuma peaks võimalikult ümmargune pallike. Mina igaks juhuks sidusin selle pärast niidiga kokku, et see ikka nii püsiks nagu pannud olen. 


Muna toidukile sees. Foto: erakogu. 
 2. Aja väikeses potis vesi keema ja tõsta toidukilest moodustunud tutti pidi muna keevasse vette. (Kartsin, et äkki on seda ebamugav teha või on potist tulev keeva vee aur liiga tuline ja põletab mu kätt aga see kartus oli asjatu. Käsi oli keevast veest piisavalt kaugel ja ka ebamugav polnud). 
Minul oli S suuruses muna ja keetsin seda 5 minutit. Et munakollane vedelam oleks jäänud, oleks tõenäoliselt pidanud nii väikest muna keetma vaid 4 minutit kuni neli minutit ja 30 sekundit. 
Hoia kogu munakeetmise aja muna tuttipidi keevas vees. Kui muna valmis, siis tõsta keevast veest välja. Tee samamoodi teise munaga. 
Kui munad valmis eemalda ettevaatlikult niit ja ja toidukile. 
Kui oled korralikult toidukile õliga kokku teinud ja kortse on võimalikult vähe sisse jäänud, siis on see väga lihtne. Kui muna ongi pisut kortsuline, siis ära kurvasta. Pärast avokaado sees näeb ta ikkagi väga efektne välja. 


Valmiskeenud munad. Foto: erakogu. 
3. Poolita avokaadod ja eemalda kivi. Vajadusel tee ettevaatlikult lusikaga süvend laiemaks ja sügavamaks. 
Retseptis küll ei märganud, et avokaadot või muna oleks soola ja pipraga maitsestatud aga ma siiski soovitan pisut soola ja pipart panna. 
Pane kummagi avokaado sisse üks muna. Pane nüüd avokaadopoolikud tagasi kokku ja keri nende ümber 2 riba peekonit. 


Muna avokaadopooliku sees ja peekoniribadega kaetud avokaado. Foto: erakogu.
4. Prae kuumal pannil senikaua, kuni peekon on igalt poolt ilusti kuldpruuniks ja krõbedaks pruunistunud. Vahepeal keera neid pannil ringi. 
Kui peekon on ilus krõbe on toit valmis serveerimiseks. :)


Valmis avokaado üllatus. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR: 
Kuigi selle munaga on pisut mässamist on lõpptulemus siiski väga maitsev ja efektne. Igati sobilik toit meie tänase kodumaa sünnimaa puhul! :) 

Ja siin on avokaado üllatuse toitumisalane teave:




Julget katsetamist ja head isu! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar