neljapäev, 19. jaanuar 2017

Sidruni kana ja spageti kõrvits.


 Selle retsepti leidsin Facebookist Goodful retseptide hulgast. Videoretsept asub siin: 

 

Spegetikõrvits.

 Spegetikõrvitsa leidsin Rimist. 

Vaja läheb:
1 spageti kõrvits
pisut oliiviõli spagetikõrvitsa piserdamiseks
maitse järgi meresoola (mina kasutan Himaalaja roosat soola)
maitse järgi musta pipart

Valmistamine:
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Torgi kahvliga joon sisse kõrvitsale (vaata videot).
  3. Kuumuta spagetikõrvitsat mikrolaineahjus 5 minutit täisvõimsuse juures.
  4. Lõika terava noaga spagetikõrvits aukude järgi pooleks (vaata videot).
  5. Eemalda lusikaga spagetikõrvitsa seest seemned ja pehme sisu välja.
  6. Piserda spagetikõrvitsa poolikud oliivõliga.
  7. Maitsesta soola ja pipraga. Hõõru kõik ühtlaselt spagetikõrvitsa poolikute sisse.
  8. Asetage spagetikõrvitsad tagurpidi (koor peal pool) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetage 200 kraadi juures 40 minutit.
  9. Lase pisut jahtuda ja kasutades kaht kahvlit eemalda pehmeksküpsenud „spagetid“ koorest lahti.
Ahjus pehmeks küpsenus spagetikõrvits. Foto: netist.

Sidruni kana.


Vaja läheb:
2 kanarinda või broilerifilee tükki, väikesteks tükikesteks lõigatud
ca 10 ml oliivõli (praadimiseks)
1 keskmine sibul, kuubikuteks lõigatud
4 küüslauguküünt, hakitud (mina panin vaid ühe)
3 tassi kirsstomateid, poolitatud (minul oli 1 karp ehk 250 g)
½ tl meresoola (mina kasutasin Himaalaja roosat soola)
¼ tl musta pipart
½ sidruni mahl (mina panin 4 sidrunimahla kuubikut sügavkülmast)
1 tass kanapuljongit (mina panin 2 tk puljongikuubikut ja 1 kruus 300 ml kuuma vett, lahustasin ära)
8 oz ehk ca 227 g beebispinatit (minul oli 1 karp ehk 100 g)

Broilerifilee. Foto: netist.


Ortomad beebispinat. Foto: netist.


Valmistamine:
  1. Kuumuta pannil törtsuke oliivõli ning pruunista kanarind ca 6-8 minutit, kuni kana on kuldpruun ja läbi küpsenud. Eemalda kana pannilt.
  2. Pruunista hakitud sibulat pannil paar minutit, kuni on ilus klaasjas. Lisa küüslauk ja kuumuta minut. Lisa poolitatud tomatid ja kuumuta veel paar minutit.
  3. Lisa sidrunimahl ja kanapuljong ning kuumuta, kuni vedelik on osaliselt vähenenud ca 20 minutit.
  4. Lisa kana ja kuumuta ca 2 minutit.
  5. Lisa spinat ja kuumuta veel ca 2 minutit.

 Serveerimisel tõsta kõrvitsa "spagetid" taldrikusse ja peale tõsta sidruni kana kaste.

Spegetikõrvits ja sidruni kana. Foto: erakogu. 

Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar