esmaspäev, 23. jaanuar 2017

Omletivrapp tuunikalatäidisega.



 Selle hästi toitva ja maitsva retsepti leidsin Kadi Kõiv raamatust "LCHF Hea enesetunne rasvarikkast ja süsivesikuvaesest toidust" (siin). Ja minule omaselt ei teinud ma täpselt retsepti järgi, vaid kasutasin neid toiduaineid, mis minul külmkapist parajasti võtta oli. Kui Kadi raamatus on omletivrapp lõhetäidisega, siis minul on omletivrapp tuunikalatäidisega. Mõned muudatused tulid veel kokkamise käigus. Aga neist pisut allpool. 


Omletivrapp lõhetäidisega. Kadi Kõivu LCHF raamatust. 
 Minu retseptis olid sellised komponendid. Aga igaüks paneb just neid toiduaineid, mis tal kapist võtta on. Mõned komponendid on pildilt puudu, sest kokkamise käigus tekkis idee, mida veel võiks kasutada.


Omletivrapp tuunikalatäidisega osad koostisosad. Foto: erakogu. 

Vaja läheb:

2 muna (109 g)
2 spl vahukoore koort (30 g)
10 g õli
1/2 avokaadot (87 g)
1 marineeritud kurk (69 g)
1/2 punast mugulsibulat (25 g)
78 g Hellman's majoneesi
1 karp tuunikalatükke vees (93 g)
mõned tükikesed jääsalatit (27 g)
1 tomat (73 g)
mõned viilud värsket kurki (15 g)

Valmistamine:
OMLETT:
Klopi kausis lahti munad ja vahukoore koor, lisa maitse järgi soola ja pipart. Pane pannile õli ja küpseta omletti pannil (minul oli 28 cm läbimõõduga pann) kaane all vähesel kuumusel mõlemalt poolt, nagu ülepannikooki. Tõsta omlett taldrikule jahtuma. 

TÄIDIS:
Haki marineeritud kurk ja sibul väikesteks tükikesteks. Lisa nõrutatud tuunikala ning lisa majonees. Sega, maitse ja vajadusel maitsesta soolaga. 

SERVEERIMINE JA GARNEERING:
Rebi mõned tükid jääsalatit ja pane need omletile ühele poolele. Tõsta jääsalatile täidis ning tõsta teine pool omletti täidise peale. Viiluta poolik avokaado ja tomat. Kui on, siis lõika kurgist spetsiaalse lõikuriga pitsilised viilud. 


Omletivrapp tuunikalatäidisega. Foto: erakogu. 
 Ja siin on toitumisalane teave. Sisestasin retsepti Myfitnesspal-i. Nagu näha, siis väga korralik suur ports. Mina sõingi seda 2 korda. Ühekorraga ei jõudnudki ära süüa :D 


Omletivrapp tuunikalatäidisega toitumisalane teave. 


Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar