pühapäev, 30. oktoober 2016

Kõrvitsa - vürtsi puding.


 Seda retsepti jagas Facebookis Tasty (siin). Õigemini jagas ta küll hea portsu retsepte kõrvitsast ja see on siis üks neist. Konkreetselt selle retsepti originaal asub siin
 Tõlkisin retsepti ära ja otsustasin järgi proovida. Kõrvitsapüreesupist jäi varem valmis tehtud kõrvitsapüreed järgi ka just parasjagu, et selle magustoidu valmistamine ette võtta. Kõrvitsapüree valmistamist saab vaadata siit.


Kõrvitsapüree ahjus röstitud kõrvitsast. Pilt netist.
Vaja läheb:
1 tops vanilje pudingut
80 g rasvast toorjuustu (pehmendatud)
280 g kõrvitsapüreed
ca 1- 2 spl Sötrin suhkrut LCHF poest (siit)
noaotsatäis kõrvitsakoogi vürtsi
serveerimiseks vahukoort ja pisut kõrvitsakoogi vürtsi


Tere Vanilli puding. Foto: netist



Philadelphia naturaalne toorjuust. Foto: netist. 

Valmistamine:
1. Sega puding ja toatemperatuuril pehmenenud toorjuust kausis mikseriga ühtlaseks. Lisa kõrvitsapüree (paksem kõrvitsapüree sobib paremini, seega vali ahjus röstitud kõrvitsast tehtud püree), Sötrin suhkur ja kõrvitsakoogi vürts ning sega, kuni koostisosad on segunenud. 
2. Jaga segu magustoidupokaalidesse (kokku tuleb ca 3 magustoidu pokaalitäit, kogus oleneb muidugi magustoidupokaalide suurusest). Jahuta tund või paar külmkapis. 
3. Vahusta Sötrin suhkruga vahukoor ilusaks tugevaks vahuks. Et vahukoor paremini püsiks võib vahukoore sisse segada vahukoore tugevdajat. 
4. Serveerimisel lisa igasse magustoidupokaali vahukoorest kaunistus. Ilusam jääb tordipritsiga tehes. 
 Võib minna muidugi ka lihtsamat teed ja kasutada valmis vahukoort, mis on spetsiaalses pudelis. Sel on aga kahjuks keemia kõrvalmekk ja see mulle ei meeldi. 
 Vahukoore "mütsikese" peale raputa pisut kõrvitsakoogi vürtsi vahetult enne serveerimist. 


Sötrin suhkur erütritool LCHF poest. 

NB! Kui kõrvitsakoogi vürts ei ole kättesaadav:
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/4 tl jahvatatud ingverit
1/8 tl jahvatatud muskaatpähklit
Kaneel. Foto: netist

Ingver. Foto: netist.


Muskaatpähkel. Foto: netist.

Kuna valmis jahvatatud muskaatpähklit ei leidnud siis riivisin peene riiviga muskaatpähklit ning segasin vürtsid omavahel kokku. 

Kõrvitsa - vürtsi puding. Foto: erakogu.

Minu kommentaar:
Superhea magustoit! Keele viib alla. Ma kohe kindlasti teen seda veel. Kõrvitsapüreed tuleb lihtsalt külmkappi valmis teha, et kohe hea võtta oleks. Kõrvitsakoogi vürtsi tegin ka rohkem, et kauemaks jätkuks. 


Mõnusat maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar