"Juubeli" tordipulbrit müüdi juba "vene ajal". Juba lapsena mäletan, et tegime sellest torti ja kooki. Mina asendasin vahepeal koguni osa jahu "Juubeli" tordipulbriga ja mega head pannkoogid tulid.
Vilma Juubeli tordipulber. Foto: netist. |
Alma Kohupiima kreem vanilli. Foto: netist |
Vaja läheb:
1 pakk "Juubeli" tordipulbrit
2 pakki vanilli kohupiima kreemi (kokku 600 g)
5 muna
1 dl suhkrut
ca 250 g hapukoort (ehk pool 500 grammisest pakist)
pisut võid (vormi määrimiseks ja koogi peale tükikesteks)
Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga. Sega hulka kohupiim ja hapukoor. Sega korralikult läbi.
Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri küpsetuspaber võiga. Minul oli 23 x 23 cm, neljakandiline lahtikäiv koogivorm aga loomulikult sobib ka 26 cm läbimõõduga koogivorm.
Puista otse pakist tordipulbrit koogivormi põhja (jälgi, et kogu põhi oleks pulbriga kaetud). Kata tordipulbri kiht kohupiima kihiga (jälgi samuti, et oleks ühtlaselt kaetud). Siis jälle pulbri kiht ja sinna otsa kohupiima kiht. Nii vaheldumisi. Viimane kiht on tordipulber. Nüüd lõika võist väikesed tükikesed ja pane need koogi peale.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on ilusasti kuldpruuniks küpsenud.
Poole küpsetamise ajal vaata korra kooki, kas mõni koht koogi peal on veel jahune ja lisa sinna võitükikesi.
Lase enne lahtilõikamist koogil vormis jahtuda.
Juubeli kohupiimakook ahjust tulles. Foto: erakogu. |
PS! Ma ei tea, kustkohast see retsept "vene ajal" leiti või kes selle välja mõtles aga retsept on kirja pandud ka Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Pille Endeni "Kohupiima - ja kodujuustutoidud 2" raamatusse.
Juubeli kohupiimakook. Foto: erakogu. |
Mõnusat retrohõngulist maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar