kolmapäev, 6. juuli 2016

Miso supp, vetikate salat ja sushi.



Miso supp.

Ma võitsin ühes Umami kommenteerimismängus nende poe kinkekaardi ja mõtlesin, et valin sealt midagi, mida ma muidu ei raatsiks osta. Tahtsin ära proovida midagi erilist. Valisin miso supi koostisained. Miso supi retsepti leidsin siit.

Vaja läheb:
1-2 spl sojakastet
2 spl ehk 50 g misopastat
100 g riisinuudleid
50 g rohelist sibulat
500 ml vett
dashi puljongit
1 porgand
väike peotäis porruviile
väike peotäis selleritükikesi
shiitake seeni
1-2 spl wakame vetikaid
tofu juustu

Valmistamine:
1. Mõõda 500 ml vett potti, lisa dashi puljongit. Lase keema. Lisa puhastatud ja tükikesteks lõigatud porgand ja seller ning keeda paar minutit. Lisa viilutatud porru. Keeda kuni köögiviljad on pehmed. 

Dashi puljong Umami poest.
2. Tõsta pott tulelt ja sega sisse misopasta. Sega, kuni misopasta on lahustunud. Kui soovid lisa nüüd ka sojakaste. 

Miso pasta Umami poest.
3. Keeda valmis riisinuudlid vastavalt pakendil toodud juhendile ja lõika pisut väiksemateks tükkideks. 

Peenikesed riisinuudlid Umami poest. 
4. Kalla wakame wetikatele peale kuum vesi ja hoia neid seal ca 3 minutit.
Wakame kuivatatud vetikad Umami poest.

5. Loputa shiitake seeni jooksva vee all. Leota seeni kuumas vees ca 15 minutit, kuni seened on pehmed. Loputa veelkord jooksva vee all. Viiluta seened.

Kuivatatud shiitake seened Umami poest.
6. Tükelda tofu kuubikuteks. 
Tofu juust maitsestamata. Foto: netist. 
7. Viiluta roheline sibul.
8. Tõsta iga kausi põhja ports keedetud riisinuudleid. Samuti lisa roheline viilutatud sibul, toofukuubikud, leotatud vetikad ja leotatud ning viilutatud shiitake seened. Tõsta igasse kaussi puljong koos köögiviljadega nii palju, et koostisosad oleksid puljongist näha. 

Vetikate salat.

Selle retsepti ja kuivatatud vetikate salati valisin samuti Umami poest. Retsept asub siin

Kuivatatud vetikate segu Umami poest.

Vaja läheb:
100 g vetikate salatit (pakis on 20 g kuivatatud vetikate segu, millest saab ca 200 g salatit)
2-3 spl sojakastet
1 spl riisiäädikat
mõned tilgad seesamiõli
seesamiseemneid ume ploomiga

Riisiäädikas Umami poest.

Valmistamine:
Pane vetikad kaussi ja vala neile peale soe vesi. Leota vetikaid ca 20 minutit. Kurna vetikad. Lisa sojakaste, riisiäädikas, seesamiõli. Serveerimisel puista peale seesamiseemneid ume ploomiga. 


Seesamiõli. Foto: netist. 

Seesamiseemned ume ploomiga Umami poest.














Sushi.

Sushi valmistamise õpetuse leiab mu varasemast postitusest siit.

Miso supp, vetikate salat ja sushi. Foto: erakogu.


Niipalju kommentaariks, et vetikate salat oli superhea. Need ume ploomiga seesamiseemned andsid veel sellise õrnalt hapuka maitse. Olen ka kalaletist valmis vetikate salatit ostnud. Ka see oli väga hea. Sööksin seda heameelega tihemini aga kahjuks on see üsna kallis. Muidu vetikad on kasulikud ka mu kilpnäärme alatalitusele. Võibolla mu organism siis tunneb ära, et need on ka kasulikud mulle? :) 
Sushist ei maksa rääkidagi. Väga maitseb. Vahest on kahju, et praeguse toitumise juures pole see minu jaoks väga hea valik. Aga vahel harva siiski patustan nendega.
Miso supp. Nooh. Halb ta polnud. Proovisin ära aga tõenäoliselt rohkem siiski ise valmistama ei hakka. Esiteks juba kõik need komponendid kokku on üsna kallid. Kui ma poleks neid tasuta saanud, siis ma vägagi tõenäoliselt neid komponente ise poleks osta raatsinud, et seda suppi ära proovida saaks. Võibolla oleks siis tellinud kuskilt toidukohast. Aga ära sai proovitud ja nüüd on süda rahul :D  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar