kolmapäev, 6. juuli 2016

Magushapu sealiha (Hiina).



Selle retsepti leidsin Umami lehelt tasuta allalaaditavast e-kokaraamatust. Retseptid saab endale alla laadida siit. Samasugust retsepti saab kasutada ka kana, kala või krevettidega. Väga maitsev roog!
Ananassitükid kerges siirupis. Foto: netist.
Vaja läheb:
400 g sealihatükke
2 spl toiduõli
1 paprika (mul oli ainult punast kodus, retseptis soovitatakse nii punast, kui rohelist paprikat)
200 g ananassitükke (konservist või värskeid, mina kasutasin konservananassi)
2 hakitud küüslauguküünt
3 spl heledat sojakastet
0,5 tl suhkrut (ei lisanud)
1 tl maisitärklist
3 spl ananassikonservi vedelikku
1 spl sidrunimahla või riisiäädikat (kasutasin riisiäädikat)
2 spl ketšupit

Maisitärklis. Foto: netist. 
Valmistamine:
1. Kuumuta õli pannil ja prae sealiha kuubikud kuldpruuniks. Eemalda liha pannilt.
2. Sega kastmeks kokku sojakaste, ananassikonservi vedelikus lahustatud maisitärklis, riisiäädikas ning ketšup. 
3. Prae pannil küüslauku ja paprikat  ca 2 minutit. 
4. Lisa ananass ja kaste. Kui kaste pakseneb, lisa liha ja kuumuta veel mõned minutid, kuni liha on küps ja pehme. 
5. Lisa rohelist hakitud sibulat (kui on) ja serveeri kohe riisi või nuudlitega. 

Magushapu sealiha. Foto: erakogu. 
Head isu! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar