neljapäev, 14. juuli 2016

Halvaavaht jõhvikakisselliga.



Mul vedeles tükk aega üks poolik pakk sügavkülmutatud jõhvikaid sügavkülmas. Leidsin selle lihtsa aga väga maitsva retsepti ja oligi selge, mis neist jõhvikatest saab. Hapuks jõhvikakissell sobib selle magusa kamajahu ja halvaaga valmistatud vahuga superhästi. 
Sügavkülmutatud jõhvikad. Foto: netist. 
Vaja läheb:
Halvaavaht:
250 g Farmi lahjat kohupiima
2 dl Farmi vahukoort
2 sl kamajahu
50 g halvaad
Kissell:
4 + 1 dl vett
2 dl jõhvikaid
4 sl suhkrut
kaneelikoor
1 sl tärklist

Kamajahu. Foto: netist.
Valmistamine:
Kisselli valmistamiseks keeda 4 detsiliitrit vett, jõhvikaid, suhkrut ja kaneelikoort, kuni suhkur on lahustunud. Seejärel eemalda kaneelikoor ja eemalda pott tulelt. Lahusta tärklis 1 detsiliitris vees ja nirista peene joana pidevalt segades kisselli hulka. Kuumuta kisselli veel, aga ära keeda. Jahuta.
Halvaa. Foto: netist. 
Kreemi tarvis vahusta kohupiim peeneks hakitud halvaa ja kamajahuga, lisa vahukoor ja vahusta, kuni saad pehme ja koheva vahu. Serveeri kisselliga.

Halvaavaht jõhvikakisseliga. Foto: erakogu. 
Mõnusat maiustamist! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar