neljapäev, 14. juuli 2016

Banaani ja maapähklijäätis.



Sain selle maisva gluteeni -ja laktoosivaba jäätiseretsepti siit. Seda on väga lihtne valmistada ja selle valmistamine ei võta ka kuigi kaua aega. Väga hea võimalus ära kasutada pruunitäpilisi banaane. Väidetavalt on sellised banaanid ka vähivastase toimega. 
Pruunitäpiline banaan. Foto: netist.
Tulemus on üllatavalt täiuslik ja rikkalik. Banaani kerge puuviljasus saab tuge rikkalikust maapähklivõist. Tänu maapähklivõile on selline banaanijäätis ka püsivam, kui ainult külmunud banaanist tehtud jäätis. 
Küpsed banaanid. Foto: netist. 
Soovi korral võib veel vürtse lisada või mõne komponendi lisamisega maitset timmida. Vürtsidest sobivad hästi kaneel või kardemon, magusasõbrad võivad veidi meelepärast siirupit lisada jne.
Meira jahvatatud kardemon. Foto: netist. 

Vaja läheb:
2 üleküpsenud ja eelnevalt sügavkülmutatud banaani
2 sl teralist maapähklivõid (Crunchy Peanut Butter) ehk siis väikeste pähklitükkidega krõmpsu maapähklivõid või valmista pähklivõi ise (retsept siit). Endavalmistatud maapähklikreem jääbki tükilisem, nii, et sobib väga sellesse retsepti kasutada. Kes ise ei viitsi maapähklivõi tegemisega jännata, see saab üliodava maapähklivõi (ka krõbedate tükkidega) osta siit

Maapähklivõi. Foto: netist. 
Valmistamine:
Koori ja tükelda banaan. Tõsta sügavkülma ja lase läbi külmuda. Võta külmunud banaan sügavkülmast välja ning tõsta purustajasse või blenderisse. Kasutasin köögikombaini S-lõikurit. 
Lisa maapähklivõi ja töötle mass ühtlaseks kreemjaks jäätiseks. Kui vaja kraabi vahepeal köögikombaini kannu seintelt segu allapoole, et kõik ühtlaselt kreemjaks saaks. 
Mass muutub kreemjaks ning maapähklivõi tükid annavad jäätisele mõnusa krõmpsu tekstuuri. Tulemus on nii konsistentsilt kui ka maitselt tõelist kreemine ja tervislik maius. 
Mina lisasin maitseks mõned sügavkülmutatud kultuurmustikad. 

Banaani - maapähklijäätis. Foto: erakogu. 

Tervislikku maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar