reede, 3. juuni 2016

Kookosjahuga õunakook.



 Selle retsepti keerasin ise kokku. Arvasin mis koostisosad võiksid sobida ja hakkasin tegema ise samal ajal kirja pannes mida ja kuipalju panin. Kummalisel kombel kook õnnestus :D  Kook püsis ilusti koos, oli mõnusalt mahlakas ja maitses väga hästi. Tervislik ja gluteenivaba muidugi ka :)


Kookospalmi suhkur. Müügil näiteks Maksimarketis. Foto: netist.

Vaja läheb:
1,5 dl kookosjahu ehk 60 g
20 g kookospalmi suhkrut
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl Himaalaja roosat soola
1/4 tl vaniljeekstrakti
4 kanamuna 
2 sl kookosõli (vormi määrimiseks)
1 dl piima (arvan, et midagi ei juhtu halvasti kui laktoositalumatuse korral vahetatakse piim mõne taimse piima vastu, näiteks kookospiima vastu)
ca 450 g õunu (kooritud, puhastatud, tükeldatud)

PEALE:
1 sl kookoshelbeid
2 sl mandlilaaste
1 tl kaneeli
1 tl kookospalmi suhkrut
võitükikesi (kes kaloreid hoolega loeb võib sellest loobuda)

Valmistamine:
Klopi munad kookospalmi suhkru ja soolaga lahti. Lisa piim ja vaniljeekstrakt. Nüüd lisa küpsetuspulbriga segatud kookosjahu. Sega. Lisa taignasse tükeldatud õunad. Sega. 
 Määri koogivorm kookosõliga ja vala taigen koogivormi. Koogile puista kookoshelbeid, mandlilaaste, kaneeli ja kookospalmi suhkrut. Kui kaloreid nii hoolega ei loe siis kõige peale võid panna mõned pisikesed võitükikesed. :) 

Küpseta kooki 180 kraadi juures 45-60 minutit. Jälgi vahepeal tikuga koogi küpsusastet (kui tikk jääb puhtaks on taigen küpsenud). 

Koogi tegi pruunikamaks kookospalmi suhkur aga mõni kook võib ju pruunikam ka olla, eksole :)


Kookosjahuga õunakook. Foto: erakogu.

Head tervislikku maiustamist! 


2 kommentaari:

  1. Kas koogi maitse on kookosene ka, kui kookosjahu, kookossuhkur...?

    VastaKustuta
  2. Kusjuures ei olnudki. Õuna ja kaneeli maitse on pigem. :-)

    VastaKustuta