teisipäev, 7. juuni 2016

Hummus ahjus röstitud paprikaga.



 Hummus on maitsev ja vürtsikas kikerhernepasta, mis on populaarne Lähis-Idas ja Araabiamaades. Hummuse retsepti sain siit
Röstitud paprika aga sobib nii võileiva peale, salatitesse kui ka garneeringuks. Röstides muutub parika mõnusalt magusaks, mahlaseks ja pehmeks. Röstitud paprika tegemise õpetuse sain siit.




 Tahini, konservkikerherned, paprikapulber ja jahvatatud vürtsköömen. Fotod: netist. 

Hummus. 

Vaja läheb:
400 g ehk purk konserveeritud kikerherneid (nõrutatult)
4 sl oliivõli
2-4 sl tahiini seesamipastat (vali kogus oma maitse järgi)
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tk purustatud küüslauku (lisa oma soovi järgi)
1 tk sidrun
soola
musta pipart

Valmistamine:
Lisa kikerherned, sortsuke vett, sool, pipar, sidrunimahl ja vürtsköömned ja soovi korral ka küüslauk  S-lõikuriga varustatud köögikombaini ja purusta komponendid pudruks. 
Lisa oliivõli, maitsesta tahiiniga (siis saad hummus bi tahini) ja pane valmis hummus mõnesse suletavasse purki või karpi. 
 Kui näed, et hummus on liiga paks, siis lisa veidi vett või oliivõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel. 
Serveeri röstitud saial või pitaleivaga, kuid hummust võib kasutada ka näiteks keedetud munade täitmiseks. 
Kaunistamiseks võid kasutada paprikapulbrit, sumahhi, hakitud maitserohelist, peenestatud vürtsköömneid vm. 
Punane paprika. Foto: netist.

Röstitud paprikad.

Vaja läheb:
paprikaid (just nii palju kui plaanid korraga teha)

Valmistamine:
Pese paprikad ja lõika pooleks. Eemalda seemned ja varrejupp. Laota paprikapoolikud nahk allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 230 kraadises ahjus umbes 10-15 minutit. Nahk võib vabalt mõnest kohast mustaks "kõrbenud" olla. Sellest pole midagi, sest naha eemaldame paprikalt ära ja paprika maitse sellest ei kannata. Pigem on see kindel märk, et paprikad on tõesti valmis. 
Lao paprikad kaanega anumasse ja lase seal jahtuda. Jahtumine kinnises anumas hõlbustab paprikate koorimist. 
koori paprikad tõmmates näppudega õrnalt nahk maha. See käib kiirelt. 
Paprikaid saab teha muidugi ka grillil. Hea lisand šašlõkile või grillitud lihale. Selleks laota paprikad nahl allpool grillile ja küpseta neid seal ca 5-10 minutit, kuni paprika nahk on kohati mustjas ja villis ning liha pehme. Pole vaja ehmatada, kui paprikad kohati täiesti põlenud tunduvad. 
Paprikaid võib süüa kohe aga neid saab edukalt säilitada pannes need kaanega suletavasse purki ja valada üle oliivõliga. Selliselt säilib see külmkapis nädala- paar. Aga vaevalt need teil niikaua vastu peavad. Kuna on nii maitsvad siis süüakse nad kindlasti palju varem ära :) 

Hummus bi Tahini röstsaial  ja  röstitud paprikas. Foto: erakogu. 
Head isu! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar