esmaspäev, 30. mai 2016

Kokteilsalat praekana ja virsikuga.




 See on üks mu lemmikumaid salateid. Meeldib just see väike magus touch, mille annavad virsiku tükikesed sellele salatile. Mõnus kerge salat. 
 Virsiku soovitan sügavkülmaletist osta või osta hooajal värsket, hästi küpset virsikut. Konservvirsikut ei soovita kuna on liiga magus. Konservis ulbivad virsikud siirupis. Sügavkülma letis on külmutatud virsikut täitsa saada. 
 Kui soovite kergemat salatit valmistage kaste maitsestamata jogurtist. Maitsestage jogurt lihtsalt soola ja pipraga. 







Koostisosad umbkaudu:

1,5  peotäit  hiina kapsast
1 peotäis praekanatükikesi
pool peotäit sügavkülmutatud virsikut
1 peotäis värske kurgi kangikesi
1 peotäis neljaks lõigatud kirsstomateid

Kastmeks:
maitsestamata jogurt või
1 sl majoneesi
2 sl hapukoort
sool 
pipar

1. Võta virsik sügavkülmast välja sulama.
2.Tükelda hiina kapsas. Aseta taldrikule.
3. Lõika värskest kurgist kangid. Puista hiina kapsale.
4. Lõika kirsstomat neljaks tükiks ja puista salatile.
5. Tükelda praekana suupärasteks tükkideks. Puista salatile. 
6. Nüüd puista sulanud virsikutükid salatile.
7. Valmista oma soovi järgi komponentidest salati kaste. Kas hapukoor majoneesiga või maitsestamata jogurt soola ja pipraga. 
8. Nirista kaste salatile. 

NB! Salatile võib lisada veel paprikatükikesi ja mõned punase sibula rattad. Või asendada virsik mangotükikestega.

Kokteilsalat praekana ja virsikuga. Foto: erakogu.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar